Pozor, lažna stran eUprave

Slovenija 19. Apr 202211:46 > 12:35 1 komentar
eUprava
N1

Z ministrstva za javno upravo so sporočili, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava. Uporabnike prosijo, da je ne uporabljajo, ker obstaja možnost kraje podatkov.

Z ministrstva za javno upravo so sporočili, da je bila strokovna ekipa direktorata za informatiko na ministrstvu obveščena, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava, ki je na povezavi https://euprava-vd.si/.

Dodali so, da je na prvi pogled omenjena lažna stran videti povsem enako kot avtentični portal eUprava, zato lahko uporabnika zlahka zavede.

“Vse uporabnike prosimo, da lažne spletne strani ne uporabljajo, ker obstaja možnost kraje podatkov. Naši varnostni inženirji so nemudoma po tem, ko so prejeli obvestilo o pojavu lažne spletne strani portala eUprava, pristopili k preverjanju in zbiranju podatkov o omenjeni lažni spletni strani in bodo naredili vse, da zaščitijo uporabnike in preprečijo morebitne negativne posledice uporabe omenjenega neavtentičnega portala,” so še sporočili z ministrstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje