Praznična novost v prestolnici: vožnja z mestnimi avtobusi bo zvečer brezplačna

Slovenija 20. Dec 202316:11 1 komentar
Prižig lučk v Ljubljani
Foto: Jan Gregorc/N1

Ljubljanska mestna občina uvaja novost, ki bo marsikomu olajšala ogled praznično okrašenega centra mesta.

V prazničnem času se bodo lahko obiskovalci v center Ljubljane z mestnim avtobusom peljali povsem brezplačno. Kot so sporočili z mestne občine, bodo vsi mestni avtobusi med 17. in 24. uro brezplačni. Akcija bo veljala od 21. decembra do 7. januarja.

Na občini želijo s potezo spodbuditi trajnostne načine prihoda obiskovalcev v praznično okrašeno Ljubljano ter zmanjšati število avtomobilov v središču mesta. “Poleg umika avtomobilov iz središča mesta želimo obiskovalcem zagotoviti predvsem varno in udobno vožnjo na decembrske prireditve,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Vsem, ki se bodo kljub brezplačnim avtobusom vseeno odločili za prevoz z avtomobilom, na občini svetujejo, da ga parkirajo na urejenih parkiriščih. Pri tem pa voznike opozarjajo, da lahko avtomobile pustijo le na za to označenih površinah.

“Z nepravilnim parkiranjem na zelenicah, pločnikih in kolesarskih stezah ogrožate druge uporabnike prostora,” so spomnili in dodali, da bodo nepravilno parkiranje kaznovali mestni redarji. Ti so tako v začetku meseca kaznovali več nepravilno parkiranih voznikov na parkirišču Dolgi most.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje