Prebivalec Vrhnike: “Odjeknilo je kot bomba, šipe so se tresle”

Slovenija 17. Feb 202316:04 0 komentarjev

"Bil sem pred avtom, ko se je zgodilo. Bili so trije močni poki. Odjeknilo je kot bomba, šipe so se tresle, ena šipa nam je zaradi tega počila," je domačin opisal eksplozijo, ki je okoli poldneva odjeknila v vrhniškem Hamexu.

Domačin je ekipi N1 povedal, da je slišal več močnih pokov, takoj zatem pa je videl gost dim. “Bil sem pred avtom, ko se je zgodilo. Bili so trije močni poki. Odjeknilo je kot bomba, šipe so se tresle, ena šipa mi je zaradi tega počila. Potem pa sem videl le močan dim. Najprej sem pomislil na letala. Nisem si mislil, da je eksplozija odjeknila v podjetju,” je opisal eden od domačinov.

Preberite še: Intervencija na Vrhniki poteka v času, ko gasilci zahtevajo višje plače

Kot je še dejal, je nato videl gasilce, ki so z vozili hiteli na kraj nesreče. “Bilo je polno gasilcev, reševalcev, policija. Je bila kar akcija, hitro so prišli. Nato smo šli zapret okna,” je še povedal novinarki N1 Manci Turk.

V zelo zahtevnih razmerah se je z ognjenimi zublji borilo 55 gasilcev, ki so požar že pogasili. Močna eksplozija, v kateri je ena oseba izgubila življenje, dva moška pa sta huje opečena, je v prostorih podjetju s pirotehniko popolnoma uničila proizvodne prostore in poškodovala skladišče.

V STUDIU N1 smo gostili tudi vodjo izmene v ljubljanski gasilski brigadi Boštjana Žagarja, ki je izpostavil, da vsaka intervencija predstavlja nevarnost. “Vsako povelje za seboj potegne odgovornost za življenja, kazensko in moralno odgovornost,” je povedal in dodal, da so gasilci takoj hitro ukrepali, za kar so tudi usposobljeni.

V oddaji sta bila gosta tudi državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved in generalni sekretar sindikata poklicnega gasilstva David Švarc. Kaj sta povedala o eksploziji, si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Preberite še: Prve fotografije s prizorišča eksplozije na Vrhniki (FOTO)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!