Še en konec tedna v znamenju zastojev in dolgih čakalnih dob na meji

Slovenija 28. Avg 202212:45 0 komentarjev
karavanke
PIC

Na slovenskih cestah je bil tudi danes povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na štajerski avtocesti pred Šentiljem in pred predorom Karavanke proti Avstriji pa so nastajali zastoji. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je bil na primorski avtocesti zaradi okvare vozila pred Kastelcem proti Ljubljani zaprt počasni pas.

Zastoj, dolg osem kilometrov, je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke. Zastoj je segal mimo priključka Jesenice zahod.

Gneča je bila tudi pred predorom Ljubelj proti Avstriji, saj so predor zaradi varnosti občasno zapirali.

Na štajerski avtocesti pred Šentiljem proti Avstriji je bil zastoj dolg dva kilometra.

Do 30 minut čakalne dobe za osebna vozila je bilo pri vstopu v državo na mejnih prehodih Metlika in Jelšane, za izstop iz države pa na prehodih Sečovlje, Metlika in Dragonja. Do ene ure so morala osebna vozila čakati na Jelšanah pri izstopu iz države in na Obrežju pri vstopu v državo. Približno dve uri čakanja za vstop v državo je bilo na Gruškovju in Starodu. Avtobusi so morali na obrežju za vstop v državo čakati do ene ure, na Starodu pa kar tri ure.

V Ljubljani je ta vikend potekal triatlon. V nedeljo sp bile med 11:30 in 17. uro zaprte Litijska cesta, Golnarjeva ulica, Povšetova ulica, Koblarjeva ulica, Ob Ljubljanici, Poljansko nabrežje, Potočnikova ulica ter Poljanska in Hradeckega cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Cesta Bloška Polica-Sodražica bo pri Žimaricah popolna zapora od 30. 8. do 2. 9. 2022. Obvoz za vozila do 7,5 tone bo speljan po cesti Sodražica-Žlebič-Velike Lašče-Nova Vas in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 tone bo obvoz speljan po avtocesti preko Ljubljane.

Na cesti Kranj-Jeprca bo od 3. 9. do 17. 9. popolna zapora. Obvoz bo urejen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!