Pred nami deževen dan s krajevnimi neurji

Slovenija 13. Jul 202301:01
Kamnita plaža na slovenski obali
Denis Sadiković/N1

Vreme bo danes nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami. Zaradi možnosti krajevnih neurij je agencija za okolje za celotno državo razglasila oranžno opozorilo.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte se bodo postopno razširile nad vso Slovenijo, kaže napoved Agencije za okolje RS. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 23 do 28, na jugovzhodu ter na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Vremenoslovci opozarjajo, da bodo lahko tekom dneva nastala tudi krajevna neurja. Pri Arso so za celotno državo izdali oranžno opozorilo pred neurji. Meteorolog Blaž Šter je na Twitterju v sredo opozoril na bližajoče se nevihte v okolici Slovenije. Glavno nevarnost naj bi po njegovi oceni predstavljali močni sunki vetra.

Burno vremensko dogajanje naj bi se umirilo v noči na petek. Kot napovedujejo pri Arso, bo v petek na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod pa bo občasno še nekaj kopaste oblačnosti. Jasnina se bo nadaljevala tudi ob koncu tedna, ko se bo ponovno stopnjevala tudi vročina.

Temperature bodo v začetku tedna dosegale okoli 35 stopinj Celzija, od torka naprej pa se bo verjetnost popoldanskih in večernih neviht povečala. Vročina bo v notranjosti Slovenije postopno nekoliko popustila, še naprej pa bo vročinski val vztrajal na Primorskem, še kažejo zadnje napovedi.

Kdaj govorimo o vročinskem valu?

O vročinskem valu govorimo takrat, ko povprečne temperature tri dni vztrajajo nad 24 stopinjami Celzija. Na Obali in na Goriškem je ta meja postavljena pri 26 stopinjah Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.