Pred nami končno vremensko mirnejši dnevi

Slovenija 06. Nov 202306:24 0 komentarjev
jesen
Foto: PROFIMEDIA

Po obilnih padavinah, ki so Slovenijo dosegle v minulih dneh, agencija za okolje za prihodnje dni napoveduje vremensko mirnejše dogajanje. Nekatere reke se bodo v manjšem obsegu sicer še lahko razlivale tudi danes, prav tako je dopoldne še pričakovati razlivanje morja.

Nad severno Evropo je ciklonsko območje, nad jugozahodno Evropo pa se počasi krepi območje visokega zračnega tlaka. Z zahodnimi vetrovi v višinah k nam doteka še vedno dokaj topel in nekoliko bolj suh zrak. Danes bo tako vreme dokaj sončno. Več oblačnosti bo le v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije, tam bo možna tudi kakšna ploha. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Vodnatost rek se bo danes in v prihodnjih dneh po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) povsod po državi zmanjševala. Drava v spodnjem toku, Ljubljanica in Krka pa se bodo še razlivale. Med 3. in 8. uro zjutraj se bo morje razlivalo na izpostavljenih delih obale v višini okoli 15 centimetrov.

Arso napoved vodostajev
Foto: Agencija za okolje

V torek bo delno jasno

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo ponekod v južni in zahodni Sloveniji občasne krajevne padavine, več sonca bo na vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem in na jugovzhodu do 18 stopinj Celzija.

V sredo bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno kratkotrajno ploho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V četrtek se bo v zahodni polovici države pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Pihal bo jugozahodnik, še napovedujejo meteorologi Arsa.

Kakšno bo vreme od 9. do 14. novembra?

Večji del prihodnjega tedna bo nad južno Evropo in Sredozemljem vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna pa se bo preko srednje Evrope pomikalo ciklonsko območje, ki bo vplivalo tudi na vreme pri nas. Od nedelje do prihodnjega torka pa bodo naši kraji znova pod vplivom izrazitega območja visokega zračnega tlaka.

V četrtek bo še deloma sončno in povečini suho vreme z jutranjo meglo po nižinah. Nato se bo pooblačilo, v petek in v noči na soboto bo nekaj dežja, od nedelje do torka pa kaže na suho in nekoliko hladnejše vreme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!