Pred nami prometno naporni dnevi: kdaj bo najhuje

Slovenija 16. Maj 202405:27 1 komentar
gneča,kolona, zastoj, promet, avtocesta
Slika je simbolična (Foto: N1)

V minulih tednih smo predvsem ob praznikih in koncih tedna že izkusili gnečo na cestah. Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da bo druga polovica maja znova obremenila slovenske ceste.

V naslednjih treh tednih lahko na slovenskih cestah pričakujete gnečo. V sosednjih državah imajo namreč kar nekaj praznikov, ki jih bo marsikdo povezal s koncem tedna in jih izkoristil za oddih.

Ker bodo v ponedeljek, 20. maja, ob prazniku binkoštnega ponedeljka med drugim prosti v Avstriji, Nemčiji in na Madžarskem, gre gnečo pričakovati že ta konec tedna, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Kot še en prometno zelo obremenjen teden izpostavljajo zadnji teden maja. V četrtek, 30. maja, je namreč krščanski praznik svetega rešnjega telesa in krvi, ko bodo spet prosti v Avstriji, na Hrvaškem in v večjem delu Nemčije.

Na prometno obremenitev v prihajajočem koncu tedna na Facebooku opozarja tudi infoPot, kjer največ prometa pričakujejo v smeri iz Avstrije proti Hrvaški.

Prometnoinformacijski center voznike pred povečanjem prometa opozarja tudi na nekatera dela, ki bi lahko še dodatno zgostila promet. Na štajerski avtocesti so na odseku med Framom in Slovensko Bistrico načrtovana dela, zato bo do konca maja promet tam potekal po dveh zoženih prometnih pasovih. Prav tako se na nekdanjem mejnem prehodu Obrežje na hrvaški strani začenjajo dela, ki bi lahko povzročila dodatne zastoje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje