Pred nami še nekaj poletnih dni. Kako vroče bo?

Slovenija 11. Avg 202309:34 0 komentarjev
termometer
PROFIMEDIA

Pred nami je lep in jasen konec tedna, ki ga bo marsikdo izkoristil za pomoč prizadetim v poplavah. Kratkotrajne nevihte lahko nastanejo le v hribovitem svetu severne Slovenije, hudih neurij pa ni na vidiku, napovedujejo na agenciji za okolje. V nedeljo in ponedeljek se bo živo srebro v večjem delu države spet dvignilo do 30 stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh bo večinoma pretežno jasno. Le v nedeljo lahko v popoldanskem času predvsem v hribovitem svetu severne Slovenije nastaneta kakšna kratkotrajna ploha in nevihta. V naslednjih dneh ni na vidiku nobenih hudih neurij, je za N1 povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Anže Medved.

Temperature bodo po napovedih vremenoslovcev iz dneva v dan višje. Danes se bo živo srebro gibalo med 25 in 28 stopinj Celzija, na Goriškem okoli 30. Jutri bo v večjem delu države okoli 28 stopinj, na Goriškem pa okoli 30.

V prihodnjih dneh, v nedeljo in ponedeljek, pa lahko pričakujemo še višje temperature, ko bomo v večjem delu države namerili okoli 30 stopinj Celzija, še napoveduje Medved.

Smo letos opravili z vročino?

Novega vročinskega vala trenutni ni na vidiku, saj je verjetnost zanj po besedah meteorologa majhna. Jutra bodo kar sveža, s temperaturami med 10 in 15 stopinj Celzija. Pa smo letos s temperaturami nad 30 stopinj Celzija in vročinskimi vali opravili? Bližje kot smo septembru, manjša je verjetnost za vročinski val, je odgovoril Medved.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!