Predčasno glasovanje na referendumu v Ljubljani na eni lokaciji

Slovenija 02. Jul 202111:47 0 komentarjev
volilna skrinjica, volitve 2022
Borut Živulović/BOBO

Za štirinajst volilnih okrajev na območju Upravne enote Ljubljana bo predčasno glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah potekalo le na Gospodarskem razstavišču.

Predčasno glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah bo za 14 volilnih okrajev na območju Upravne enote Ljubljana potekalo le na Gospodarskem razstavišču, in sicer 6. , 7. in 8. julija, so sporočili iz Okrajne volilne komisije Ljubljana Moste – Polje. Ta odločitev je padla zaradi lažje organizacije in boljše dostopnosti volilcem.

Zaradi reorganizacije je nov sedež vseh 14 okrajnih volilnih komisij na Linhartovi cesti 13, vendar pa naj bi bila organizacija predčasnega glasovanja za vseh 14 volilnih okrajev na tej lokaciji za volilce težje dostopna. Na tej lokaciji namreč obratuje sedež upravne enote, ki med tednom sprejema stranke.

Predčasno glasovanje bo zato izvedeno v bližini sedeža, in sicer na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18, v dvorani Kocka (A2), vhod s strani Vilharjeve ceste.

Vzpostavljenih bo 14 volišč

Tu bo vzpostavljenih 14 volišč, prav tako bo na lokaciji zagotovljeno dežurstvo okrajnih volilnih komisij in upravne enote, ki bo omogočalo, da stranke, ki bi izpadle iz volilnega imenika, takoj pridobijo potrdilo in jim ne bo treba ponj na Tobačno ulico 5.

Volilcem bo zagotovljeno brezplačno parkirišče na območju Gospodarskega razstavišča.

Zahtevo za referendum o noveli zakona o vodah so vložile nevladne organizacije, združene v gibanju Za pitno vodo. Novela bo na referendumu zavrnjena, če se bo za to izrekla večina udeležencev referenduma, pri čemer pa mora ta večina hkrati predstavljati tudi najmanj 20 odstotkov vseh volilnih upravičencev. Glede na seznam volilnih upravičencev to pomeni okoli 340.000 volivcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!