Predčasno glasovanje pred nedeljskimi referendumi možno le še danes

Slovenija 24. Nov 202206:29 0 komentarjev
Predčasno glasovanje
Žiga Živulović jr. /BOBO

Pred nedeljskimi referendumi o spremembah zakonov o vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi lahko volivci glas še danes oddajo predčasno. Med 7. in 19. uro bo za predčasno glasovanje odprtih 95 volišč.

Volivec za glasovanje potrebuje osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto. Obvestilo volivcu je informativne narave in tudi pripomoček, da volilni odbor lahko hitreje poišče volivca v volilnem imeniku.

Na glasovanju o treh zakonodajnih referendumih je na voliščih en volilni imenik, pri čemer se mora volivec vanj podpisati za vsak referendum posebej. Vsak volivec se sam odloči, ali bo glasoval za vse tri referendume ali samo za enega oz. dva. V skladu s tem se bo podpisal v volilni imenik, bodisi trikrat, dvakrat ali enkrat in za vsak podpis prejel glasovnico.

Za predčasno glasovanje je tokrat odprtih 95 volišč, večinoma na sedežih upravnih enot. V Ljubljani pa je volišče za predčasno glasovanje na eni lokaciji, in sicer na Gospodarskem razstavišču.

Seznam volišč za predčasno glasovanje je dosegljiv na sta.si/qZNCzS.

Predčasno glasovanje poteka od torka, prvi dan pa sta se ga udeležila 15.202 volivca oziroma nekaj manj kot 0,9 odstotka vseh volilnih upravičencev. Podatki se sicer nanašajo le na referendum o spremembah zakona o vladi, saj okrajne volilne komisije zaenkrat sporočajo le te podatke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!