Sestala sta se predsednica Pirc Musar in premier Golob: o čem sta govorila?

Delovno srečanje predsednice Pirc Musar in premierja Goloba
Foto: Nataša Pirc Musar/X

Na rednem delovnem srečanju sta se danes sestala predsednica republike Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob. Spregovorila sta o aktualnih zadevah, posebno pozornost sta posvetila zdravstvu.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob sta se danes zjutraj sestala na rednem delovnem srečanju. Spregovorila sta o aktualnih zadevah in izpostavila nujnost iskanja nacionalnega konsenza pri rešitvah na področju zdravstva, so po pogovoru izpostavili na spletnih straneh vlade in urada predsednice.

Sporočila po srečanju so sicer skopa. Na spletni strani urada predsednice so navedli, da sta se Pirc Musar in Golob na tokratnem delovnem zajtrku pogovarjala o njunem sodelovanju na področju mednarodnih zadev in o aktualnih političnih in družbenih temah, posebno pozornost pa sta posvetila zdravstvu. “Strinjala sta se, da morajo biti rešitve za probleme v zdravstvu podprte s širokim družbenim in nacionalnim konsenzom,” so dodali. Kot je mogoče slišati v uradu predsednice, je Nataša Pirc Musar vzdušje na današnjem sestanku ocenila kot res dobro in konstruktivno ter pozdravila zavedanje, da je treba delati skupaj.

Kot so zapisali na vladnem spletišču, je zajtrk sodil v okvir rednega dialoga in dobrega medsebojnega sodelovanja. V uradu predsednice pa so navedli, da so redna delovna srečanja s premierjem, namenjena pogovoru in izmenjavi stališč o aktualnih temah v družbi, notranji in zunanji politiki.

Po naših informacijah je beseda danes nanesla tudi na predlog nekdanjega predsednika republike Milana Kučana o razmisleku za postavitev spomenika osamosvojitve na Trgu republike. Vendar pa naj kaj dlje od tega, da je premier Golob predsednico republike seznanil z včerajšnjim pogovorom z Milanom Kučanom, ne bi prišla. Po besedah naših virov naj sicer prvi predsednik samostojne Slovenije Nataše Pirc Musar s svojim razmislekom o spomeniku osamosvojitve še ne bi seznanil.

Delovno srečanje predsednice Pirc Musar in premierja Goloba
Nataša Pirc Musar/Twitter

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.