Predsednik Pahor zmagovalko volitev že povabil na pogovor

Slovenija 14. Nov 202212:54 2 komentarja
Borut Pahor, Nataša Pirc Musar
Žiga Živulović jr. /BOBO

V torek zjutraj se bosta v predsedniški palači srečala aktualni predsednik države Borut Pahor in novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Slovenija bo decembra dobila prvo predsednico republike. Nataša Pirc Musar je v drugem krogu predsedniških volitev prepričala skoraj 54 odstotkov volilk in volilcev in premagala Anžeta Logarja, ki je zbral dobrih 46 odstotkov glasov. Nova predsednica bo mandat nastopila 23. decembra letos.

Takrat se bo iz Predsedniške palače poslovil aktualni predsednik republike Borut Pahor. Ta je včeraj zvečer v telefonskem pogovoru Pirc Musar že čestital in ji zaželel uspešno delo. Pirc Musar je v pogovoru za N1 povedala, da je bila Pahorjeve čestitke “najbolj vesela”.

Pahor je novoizvoljeno predsednico v telefonskem pogovoru povabil tudi na pogovor v predsedniško palačo. Pirc Musar je njegovo povabilo sprejela. Pahor in zmagovalka volitev se bosta tako sestala jutri dopoldne. Po koncu srečanja bosta predsednik republike in novoizvoljena predsednica podala izjavi za javnost, so sporočili iz urada predsednika republike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje