Predstavniki DUTB tik pred zdajci odpovedali obisk avtonomne cone

Slovenija 17. Nov 202212:33 0 komentarjev

Potem ko so v Družbi za upravljanje terjatev bank napovedali, da bodo danes dopoldne obiskali avtonomno cono Plac, so svojo napoved zjutraj preklicali. Tehničnega pregleda prostorov na Linhartovi 43 tako ni bilo.

Prostore na Linhartovi cesti 43, ki jih od septembra zasedajo člani Participativne ljubljanske avtonomne cone, bi morali danes obiskati predstavniki Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Vendar tehničnega pregleda ni bilo, saj je DUTB, sicer lastnica prostorov na Linhartovi, obisk zjutraj odpovedala. Kot je pojasnila, tehničnega pregleda zaradi medijskega dogodka ni mogoče izvesti.

Predstavniki avtonomne cone so namreč ob 10. uri organizirali skupni zajtrk, ki so se ga udeležili člani in podporniki avtonomne cone. Tehnični pregled bi po prvotnem načrtu potekal ob 10.30, na DUTB pa so za N1 v začetku tedna pojasnili, da ne nameravajo iz stavbe nikogar odstranjevati in da bo pregled potekal brez prisotnosti policije.

DUTB je v začetku tedna predstavnikom avtonomne cone poslala sporočilo, ki so ga ti označili za “grozilno pismo”. V DUTB so takrat poudarili, da je pismo podlaga za sodelovanje. V njem naj bi po njihovih navedbah bilo opozorilo, da skupnost v objektu biva nezakonito in brez soglasja DUTB za uporabo, družba pa naj bi od predstavnikov avtonomne cone želela dobiti še pojasnilo o nastalih stroških. Med ključnimi poudarki naj bi bila še potreba po identifikaciji predstavnikov Placa, izvedba tehničnega pregleda objekta in pripravljenost na pogovore skupaj s predstavniki kabineta predsednika vlade.

V avtonomni coni Plac so za zaščito in pomoč prosili tudi vse vladne stranke in na premierja Roberta Goloba “direktno apelirali, da se aktivno zavzame proti grožnjam slabe banke in njenim nadaljnjim destruktivnim potezam”.

V prostorih na Linhartovi 43 so člani Participativne ljubljanske avtonomne cone uredili javno kuhinjo, knjižnico z doniranim gradivom, manjšo telovadnico ter osrednji prostor, kjer se odvijajo različni dogodki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!