Premier Golob ob veliki noči o pogumu in vztrajanju pri reformah

Slovenija 09. Apr 202308:55 6 komentarjev
Robert Golob o zdravstveni reformi
Žiga Živulović jr./BOBO

Predsednik vlade Robert Golob in predsednica države Nataša Pirc Musar sta zaželela vesele velikonočne praznike. "Verujočim želim, da bi globoko doživeli vstajenjsko sporočilo, vsem pa, da bi v tem posebnem času, ko se dnevi daljšajo in se narava prebuja, našli energijo in pogum," je zapisal Robert Golob in napovedal vztrajanje pri reformah.

“Velika noč je praznik novega življenja in upanja. Verujočim želim, da bi globoko doživeli vstajenjsko sporočilo, vsem pa, da bi v tem posebnem času, ko se dnevi daljšajo in se narava prebuja, našli energijo in pogum,” je v velikonočni poslanici zapisal predsednik vlade Robert Golob.

Kot je poudaril, velikokrat govori o pogumu, “ker je pogum za našo vlado vrednota in zaveza”. Poudaril je zavezanost reformam. “Vztrajali bomo na poti snovanja in uvajanja sprememb, ki bodo izboljšale življenje državljank in državljanov,” je zapisal in dodal, da je vlada že začela prenovo zdravstvenega sistema, plačnega sistema v javnem sektorju ter s pripravo izhodišč za prenovo davčnega sistema. “Gre za področja, na katerih je dolga leta zmanjkalo prav poguma za temeljitejše in celovitejše ukrepe.”

Poudaril je tudi pomen dialoga. “Pogum pa ni potreben le za uvajanje sprememb, temveč tudi za pošteno in iskreno soočenje različnih pogledov. Ko je družbeni dialog odprt, je naporen. Ko je jasen, je včasih tudi glasnejši. Ampak samo odprt in jasen dialog nas bo pripeljal do premišljenih, delujočih rešitev. Te bomo sprejeli z najširšim možnim soglasjem in bodo imele dolgoročni vpliv na srečo in blagostanje naših in prihodnjih generacij,” je zapisal Golob in se zahvalil državljankam in državljanom, ki s strpnostjo in predanostjo delu, ustvarjanju in medčloveškim odnosom ohranjajo in gradijo uspešno in solidarno Slovenijo.

velika noč, potica, pirhi
Srdjan Živulović, Bobo

“Vsi skupaj imamo znanje, modrost in razumevanje. In imamo energijo, da lahko vztrajamo. Nenazadnje je tudi to, da je treba ostati na pravi, dobri poti, ne glede na to, kako težka je, pomemben del velikonočnega sporočila,” je še dodal in vsem zaželel, “da bi bili ti dnevi lepi, prežeti z upanjem, družinsko srečo, optimizmom in ljubeznijo. Ter da kot ljudje in družba v prazničnem času ne bi pozabili na najšibkejše – revne, bolne, osamljene.”

“Veselje se poveča, ko se deli: veselimo se življenja, veselimo se nove pomladi.”

Pirc Musar: upanje v nove začetke

Vesele velikonočne praznike je sodržavljanom zaželela tudi predsednica Nataša Pirc Musar. Kot je zapisala, temeljijo na upanju v nove začetke, veselju in miru. “Naj bo to sporočilo spodbuda vsem za prijazno komunikacijo, sočutje, solidarnost in pravičnost,” je zapisala ter vsem zaželela še veliko medsebojne topline.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje