Preprodaja vstopnic pred Eurom živahna, a pozor, pravila Uefe so stroga

Slovenija 13. Jun 202412:05 0 komentarjev
Vstopnice za evropsko nogometno prvenstvo
Foto: Uefa

Kot pred vsemi velikimi športnimi dogodki tudi pred evropskim prvenstvom v nogometu na spletu že cveti preprodaja vstopnic – tudi na Bolhi. Evropska nogometna zveza (Uefa) sicer dela vse, da bi jih ljudje kupili prek njihove uradne spletne strani, namenjeni prodaji vstopnic, ki so po žrebu ostale na voljo. Obstaja tudi nevarnost, da v primeru nakupa pri preprodajalcih ostanete brez ogleda tekme. Nujno je, da imate vstopnico v mobilni aplikaciji Uefa Tickets.

Evropsko nogometno prvenstvo je pred vrati. Nogometna vročica bo trajala od 14. junija do 14. julija, Slovenija pa bo prvo tekmo odigrala v nedeljo, ko se bo pomerila z Dansko. Prenos vseh tekem, vključno s slovenskimi, bo na Sportklubu.

V skupinskem delu je bilo mogoče kupiti vstopnice v treh kategorijah – sedež v prvi kategoriji je stal 200 evrov, sedež v drugi kategoriji 150 evrov, sedež v tretji kategoriji pa 60. Najboljši sedež (prime seat) pa stane 400 evrov.

Posameznik je lahko vstopil v žreb za maksimalno štiri vstopnice na tekmo, prav tako je lahko kupil le vstopnice za eno tekmo v dnevu.

Euro2024, cene vstopnic
Cene vstopnic (Foto: Uefa)

Če vstopnic še nimate in bi radi tik pred zdajci vendarle odšli na tekmo, obstaja uradni portal Uefe za preprodajo vstopnic, recimo tistih, ki jih izžrebani ljudje niso plačali pravočasno in so tako ostale na voljo.

Evropska nogometna zveza ob tem opozarja nogometne navdušence, naj ne kupujejo vstopnic na neavtoriziranih spletnih straneh ali družbenih omrežjih. “Te lahko Uefa kadarkoli prekliče, navijačem pa bo verjetno zavrnjen vstop ali pa bodo izgnani s stadiona,” so zapisali na spletni strani.

Kljub temu trg z vstopnicami za tekme že buhti. Pogled na Bolho izdaja, da ljudje prodajajo tako vstopnice za tekmo z Dansko kot tudi za tekmo Slovenije s Srbijo. Medtem za tekmo z Anglijo na tem spletnem mestu ni na voljo vstopnic za prodajo.

V večini oglasov lahko vidimo, da jih prodajajo po originalni ceni, prodajalci pa ob tem poudarjajo, da se karte prenesejo na uradno mobilno aplikacijo Uefa Tickets. Vstopnica v tej aplikaciji je tudi edini način, da boste lahko brezskrbno vstopili na stadion. Nekateri poleg kart prodajajo tudi dovolilnico za parkiranje zraven stadiona.

Preprodaja vstopnic za Euro na Bolhi
Foto: Posnetek zaslona/Bolha

Seveda se pojavijo tudi oglasi, v katerih želijo ljudje še zaslužiti, ob tem pa računajo na to, da si marsikdo res želi ogledati tekmo Slovenije. Tako neki posameznik vstopnico 2. kategorije za tekmo med Slovenijo in Srbijo, ki sicer stane 150 evrov, prodaja za 400 evrov. Karte za tekmo s Srbijo se na Bolhi na splošno prodajajo po višji ceni – najdemo še en oglas za vstopnico 1. kategorije s ceno 350 evrov (v osnovi 200 evrov).

Preprodaja vstopnic na Bolhi
Foto: Posnetek zaslona/Bolha

Ne pozabimo, Slovenija bo prvo tekmo odigrala v Stuttgartu, in sicer v nedeljo ob 18. uri proti Danski. V četrtek, 20. junija, ob 15. uri, sledi tekma proti Srbiji, ki bo odigrana v Münchnu, pet dni pozneje pa bo v Kölnu ob 21. uri odigrana tekma proti Angliji. Držimo pesti, da bodo slovenski fantje po skupinskem delu odigrali še kakšno tekmo.

Ekipa Sportkluba je že v bazi slovenske nogometne reprezentance v okolici mesta Wuppertal. Vsebine o Euru 2024 lahko spremljate na TEJ POVEZAVI.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!