Prestrašen oče na Obrežju iskal sina, ki je odtaval. Snidenje ganilo policiste

Slovenija 08. Jan 202412:56 3 komentarji
Roto: Policijska uprava Novo mesto

Veliko in preveč je nesreč in žalostnih dogodkov. Zato so policisti toliko bolj veseli, ko njihov delovnik zaznamuje kakšna lepa zgodba s srečnim koncem. Ena takih se je pred dnevi zgodila na Obrežju, ko je do policistov pritekel prestrašen moški, ki ni našel sina. Steklo je intenzivno iskanje, dečka so čez nekaj časa našli in odpeljali k zaskrbljenemu očetu. Njuno snidenje je ganilo policiste. "Neizmerno hvaležna sta se ob odhodu močno oklepala drug drugega," so zapisali novomeški policisti.

Novomeški policisti so delili zgodbo s srečnim koncem.

Minulo soboto je do novomeških policistov na mejnem prehodu Obrežje pritekel prestrašeni in zaskrbljeni moški, rekoč, da se je izgubil njegov sin. Dejal je, da ga svojci že nekaj časa neuspešno iščejo, očeta je predvsem skrbelo, da ga je kdo odpeljal.

Otrok naj bi na počivališču odšel na stranišče, nato pa ga sorodniki niso več našli. Kot so zapisali novomeški policisti, so takoj obvestili policiste v bližini, ki so otroka nemudoma začeli intenzivno iskati. Policisti so pregledali prostore in širšo okolico, potem pa na drugem koncu počivališča opazili prestrašenega otroka.

Med pogovorom so ugotovili, da gre za pogrešanega, in ga odpeljali na bližnjo policijsko postajo, kjer ga je že čakal oče. Policisti pravijo, da je bilo njuno snidenje precej ganljivo. “Neizmerno hvaležna sta se ob odhodu močno oklepala drug drugega in dogodka s srečnim koncem gotovo ne bosta kmalu pozabila. Za nas pa je to še ena potrditev, da opravljamo enega najlepših poklicev, pri katerem s svojimi dejanji uresničujemo poslanstvo. To je pomoč ljudem v stiski,” so še zapisali novomeški policisti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje