Prihaja obilno deževje: spremljajte, kako se premikajo padavine

Slovenija 30. Okt 202319:07 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona/ARSO

Slovenijo bo ponoči zajelo obilno deževje, zaradi česar je Arso izdal oranžno opozorilo za severozahod in jugovzhod države. Po napovedih bo največ dežja padlo na območju Julijcev in Posočju. Spremljajte, kako se premikajo padavine.

Ponoči bodo Slovenijo znova zajele obilnejše padavine. Meteorologi so izdali oranžno opozorilo za severozahod in jugovzhod države.

Največ dežja bo padlo na širšem območju Julijcev. Padavinska napoved je “alarmantna” tudi za Posočje. Reke in hudourniški vodotoki bodo ob krepitvi padavin močneje narasli in na izpostavljenih območjih prestopili bregove.

Spremljajte, kje so padavine (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika prikaže).

Radarska slika padavin prava

(Če se vam radarska slika ne prikaže, jo lahko pogledate na spletnih straneh Arso.)

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!