Prihaja sprememba vremena: kaj se obeta?

Slovenija 19. Feb 202418:56 0 komentarjev
dež, deževje, padavine, dežnik
Fotografija je simbolična (Foto: Uroš Kokol/N1)

Zadnji dnevi februarja nam bodo prinesli vremensko poslabšanje. Že v drugi polovici počitniškega tedna bodo namreč padavine postopno zajele vso Slovenijo. V alpskih dolinah bo dež prehajal v sneg.

Mesec februar, ki do zdaj ni skoparil s sončnimi in prijetno toplimi dnevi, nam bo tik pred slovesom postregel še s padavinami.

V torek zjutraj bo po nekaterih nižinah sprva še megleno, jutranje temperature bodo od –2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 5 stopinj Celzija. Sprva bo še nekaj oblačnosti, čez dan pa se bo zjasnilo. Največ oblačnosti bo ostalo na severovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva precej jasno, popoldne se bo oblačilo. Zapihal bo jugozahodnik. Toplo bo, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Nestanovitno vreme s pogostimi padavinami

Od četrtka dalje sledi vremensko poslabšanje. Po večinoma oblačnem dnevu bo namreč v zahodnih krajih začelo deževati. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju jugo. V petek bo na vreme pri nas vplival ciklon z vremensko fronto. Padavine bodo postopno zajele vso državo, alpskih dolinah bo dež postopno prehajal v sneg. Meja sneženja bo sprva visoko, a se bo postopno spuščala do nadmorske višine okoli tisoč metrov. V alpskih dolinah bi lahko snežilo do nižin, kažejo trenutne vremenske napovedi.

Za četrtek je zaradi vetra agencija za okolje za severovzhodni, osrednji, jugovzhodni in jugozahodni del Slovenije izdala rumeno vremensko opozorilo. V petek pa je zaradi vetra v rumeno obarvala celotno državo.

Arso
Foto: Agencija za okolje

Tudi večji del vikenda ter v začetku novega tedna bo na vreme pri nas vplivalo obsežno ciklonsko območje. To bo sprva nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo, kasneje pa se bo središče ciklona najverjetneje pomaknilo v Sredozemlje. Tudi v nadaljevanju kaže na nestanovitno vreme s pogostimi padavinami, ki bodo obilnejše zlasti v hribovitih krajih na zahodu. Jutranje temperature bodo povečini nad lediščem, dnevne okoli 10 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!