Prihajajo neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi. Še več neviht v sredo

Slovenija 18. Jul 202301:00 0 komentarjev
NEVIHTA
PROFIMEDIA

Danes bo sprva še sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje bo nevihtno dogajanje kratkotrajno, a lahko zelo intenzivno. V sredo nas čaka še več neviht, saj bo Slovenijo prešla hladna fronta. Vročina bo v četrtek popustila.

Zjutraj bo pretežno jasno, na severovzhodu bo še možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija. Zelo toplo bo ob šibki burji na Primorskem, kjer bo že zjutraj temperatura okoli 25 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija.

Čez dan se bo ozračje ob šibkem jugovzhodnem vetru ogrelo, njegova nestabilnost pa se bo znova povečala. V prvem delu dneva bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso)

Vremenska fronta se bo po napovedi meteorologov Arsa pomaknila proti severu, nad avstrijske Alpe. “Popoldne bodo v krajih severno od nas znova nastale močnejše nevihte, ki se bodo ob višinskem severozahodnem vetru pomaknile najprej nad Gorenjsko in Koroško, zvečer in v prvem delu noči pa se razširile nad večji del države. Glavni nevarnosti bosta ponovno močan nevihtni piš in toča. Ker se bo nevihtni sistem hitro pomikal, je nekoliko manjša verjetnost obilnejših nalivov. Nevihtno dogajanje bo kratkotrajno, a lahko zelo intenzivno,” so na Facebooku opozorili meteorologi Arsa.

Opozorilo: možna bodo krajevna neurja s točo

Ker bo popoldne in zvečer povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji, so na Arsu izdali opozorilo. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

V sredo bo deloma sončno in na jugu še vroče. Ozračje bo še bolj nestabilno, zato največ neviht pričakujemo prav v sredo, ko bo Slovenijo prešla hladna fronta. Sredi dneva in popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč. Trenutne vremenske napovedi sicer kažejo, da nas bo prešlo več valov močnejših neviht, ker pa je do takrat še nekaj časa, da se napoved spremeni, agencija za okolje opozorila pred neurji še ni izdala.

V četrtek in petek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Kakšno bo vreme od 21. do 26. julija?

V petek in soboto bodo naši kraji še pod vplivom višinske doline, v soboto bo blizu nas nastal tudi ciklon. V nedeljo in ponedeljek se bo nad delom srednje Evrope in našimi kraji prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v torek slabelo. Nad zahodno Evropo se bo v torek poglabljala nova višinska dolina in ciklonsko območje, ki nas bo predvidoma prešla prihodnjo sredo.

V petek in soboto kaže na spremenljivo oblačno vreme z možnostjo ploh in neviht. V nedeljo in ponedeljek kaže na suho, sončno in spet bolj toplo vreme. V torek popoldne in v sredo pa je verjetnost za nevihte spet povečana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!