Prihajajo padavine in ohladitev. Kako pa kaže za mokro Zofko?

Slovenija 08. Maj 202320:42 0 komentarjev
dežnik, vreme, jezero
PROFIMEDIA

Če smo bili pretekli konec tedna deležni prijetnih spomladanskih temperatur, ki so se ponekod dvignile nad 25 stopinj Celzija, nam vreme z novim tednom prinaša padavine, s tem pa tudi nižje temperature. Kakšno pa bo vreme za mokro Zofko, ki goduje 15. maja? Pregovor namreč pravi: "Če Zofija zemlje ne poškropi, vreme poleti prida ni.''

Teden bo po napovedih meteorologa Agencije RS za okolje (Arso) Blaža Štera svež. “Dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija, konec tedna bo še kakšna stopinja več,” je za N1 pojasnil.

Kakšno bo vreme za mokro Zofko?

V torek zjutraj bo vreme še pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem bo okoli 21 stopinj Celzija. Od srede bo nad Sredozemljem vztrajal ciklon. V sredo se bo tako pooblačilo, že dopoldne bodo padavine zajele zahod države. Dež bo čez dan nato zajel večji del Slovenije. Največ dežja je sicer pričakovati v četrtek, vreme bo sveže in za kakšno stopinjo hladnejše.

V petek in soboto bodo nastajale predvsem plohe, ki bodo izdatne v popoldanskih in večernih urah. Jutranje temperature bodo okoli 10, popoldanske od 15 do 20 stopinj Celzija. Deževno bo tudi v nedeljo. Kot je še dodal meteorolog, ni videti, da bi se vreme v prihodnjih dneh ustalilo. “Vreme bo padavinsko bogato in sveže, brez kakšnih visokih temperatur,” je opozoril.

Prihodnji ponedeljek goduje tudi ‘uscana’ oziroma ‘poscana’ Zofka, ko so padavine na ta dan zelo dobrodošle. Po Šterovih besedah trenutna vremenska napoved, ki je sicer še nenatančna, kaže, da bo tudi 15. maja nekaj dežja. Bolj natančna vremenska napoved za ta dan pa bo znana čez nekaj dni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!