Kako prijaviti škodo na vozilu ali nepremičnini na daljavo

Slovenija 26. Maj 202214:23 0 komentarjev
Toča na Dolenjskem
Lea Udovč/N1

V Zavarovalnici Triglav po neurju, ki je v sredo zvečer zajelo vzhodne in severovzhodne dele države, lastnike poškodovanih vozil in nepremičnin spodbujajo k prijavi škode na daljavo. Na območjih, kjer je bilo škod več, bodo v prihodnjih dneh postavili mobilno cenilno enoto, so danes sporočili in dodali, da s prijavo škode ni treba hiteti.

“Kljub temu da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, bo zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upoštevala tudi kasnejše prijave,” so danes zagotovili v Zavarovalnici Triglav.

Lastniki v neurju poškodovanih nepremičnin lahko škodo prijavijo na spletni strani zavarovalnice, preko mobilne aplikacije Triglav asistenca, digitalne poslovalnice i.triglav in 24-urnega brezplačnega dežurnega telefona 080 555 555. Za pomoč se zavarovanci lahko obrnejo tudi na svojega zastopnika ali območno enoto Zavarovalnice Triglav.

Strankam, ki so utrpele poškodbe na vozilih, v Triglavu svetujejo, da izpolnijo predprijavni spletni obrazec, s čimer se bodo izognile gneči na cenilnih mestih in si zagotovile svoj termin za ogled poškodb na vozilu. Predprijavo škode lahko oddajo na spletni strani zavarovalnice.

“Stranke, ki bodo škodo (pred)prijavile na daljavo, bodo predstavniki Zavarovalnice Triglav poklicali v nekaj dneh in se z njimi dogovorili o nadaljnjem poteku reševanja škodnih zahtevkov,” so napovedali.

Ob tem strankam svetujejo, naj pred prijavo preverijo kritja na svojih zavarovalnih policah. Če je varno in mogoče, naj posnamejo fotografije in shranijo poškodovane predmete. Pri oddaji prijave naj poškodovane stvari čim natančneje navedejo, priložijo fotografije ter posredujejo telefonsko številko in številko transakcijskega računa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!