Trgovka v novogoriškem Eurospinu odtujila 45.000 evrov

Slovenija 09. Jun 202316:15 6 komentarjev
Eurospin
PROFIMEDIA

Blagajničarka v Eurospinu v Novi Gorici si je s storniranjem računov v 14 mesecih prisvojila 45.000 evrov, poročajo Primorske novice.

V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih prisvojila 45.000 evrov, danes poročajo Primorske novice. Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v blagajnah, dodaja časnik.

Kot je povedal vodja novogoriške trgovine Eurospin Jernej Komar, je bila blagajničarka pri njih zaposlena od leta 2009. Ker je bila zgledna, zanesljiva in delavna, je napredovala v namestnico poslovodje, kar pa naj bi zlorabila, da se je v blagajne vpisovala s šiframi drugih zaposlenih. Pod njihovimi šiframi naj bi stornirala račune, nato pa zneske teh računov vzela iz blagajne in jih med malico spravila v žep.

To so ugotovili ob pregledu posnetkov nadzornih kamer nad blagajnami. Na njih je videti, kako blagajničarka stornirane račune zmečka in vrže v koš za smeti, znesek računa pa vzame iz blagajne in jih spravi, je pojasnil Komar. O tem je obvestil novogoriške policiste in jim izročil vso potrebno dokumentacijo.

Ob podrobnejšem pregledu so ugotovili, da je blagajničarka v povprečju stornirala po štiri račune na dan. Z začetnih 300 evrov na dan so se zneski zvišali tudi na 4.000 evrov. Seštevek ukradenih zneskov gotovine iz blagajne v 14 mesecih tako znaša 45.000 evrov, je povedal Komar. Blagajničarka naj bi dejanje priznala in se zavezala, da bo denar vrnila v roku 15 dni.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so v začetku junija prejeli prijavo v zvezi s sumom kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja v eni od gospodarskih družb na območju Policijske uprave Nova Gorica. Drugih podrobnosti za zdaj niso mogli razkriti, dodaja časnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje