Prizori gašenja s helikopterji in letalom: delo otežuje slaba vidljivost (VIDEO)

Slovenija 21. Jul 202216:41 > 16:45 0 komentarjev

Pri gašenju požara, ki se je razbesnel na goriškem krasu, sodeluje več kot tisoč gasilcev. Pomoč pri gašenju jim nudijo tudi iz zraka – v intervenciji sodeluje več helikopterjev in letalo Slovenske vojske Pilatus. A jim delo dodatno otežuje slaba vidljivost in gost dim.

Več kot tisoč gasilcev se tudi danes bori z ognjenimi zublji na Krasu. Pri gašenju pomagajo tudi helikopterji Slovenske vojske in policije, letalo Pilatis, ter helikopterji iz tujine. Na pomoč je priletelo tudi hrvaško letalo za gašenje požarov, vendar se je moralo zaradi gostega doma vrniti v Pulj.

Prizori, ki jih je na terenu ujela kamera ekipe N1, prikazujejo prave razsežnosti in zahtevnost intervencije. Pilot policijskega helikopterja Igor Podjed je v pogovoru za N1 povedal, da so razmere zaradi gostote dima izjemno težke. “Vidljivost je zelo slaba, v zraku je zelo veliko prometa. Tudi za posadko je to zelo zahtevno,” je povedal.

Požar na Krasu se je z italijanske razširil na slovensko stran. Ognjenimi zublji so včeraj zajeli skoraj dva tisoč hektarjev gozda in gre za največji požar po obsegu v zgodovini Slovenije.  V štirih vaseh so se danes oglasile sirene za evakuacijo, več kot 400 ljudi pa je moralo zapustiti domove. Dogajanje spremljamo TUKAJ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!