Prva izjava ministra po odstopu: Nisem več pripravljen opravljati te funkcije

Slovenija 07. Jul 202316:03 > 17:22 12 komentarjev
Danijel Bešič Loredan
Žiga Živulović jr./ BOBO

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je po odstopu sporočil, da je na prvo mesto postavil interese državljanov. Kot minister je želel izboljšati zdravstveni sistem in ga približati ljudem. "Ampak, če tega na svoji poziciji trenutno ne morem storiti, nisem več pripravljen opravljati te funkcije," je zapisal.

Danijel Bešič Loredan je po odstopu z mesta ministra za zdravje in podpredsednika vlade sporočil, da funkcije ni več pripravljen opravljati, če ne more izboljšati zdravstvenega sistema in ga približati državljanom.

“Prenova slovenskega zdravstvenega sistema je najbolj pomemben strukturni korak v zadnjih 30 letih naše države. Ampak, če želimo narediti ta nujni korak, ga moramo narediti skupaj. Kot država moramo sprejeti odločitev, ali nam je pomemben vsak državljan posebej, ali pa na prvo mesto postavljamo interesne centre moči in zasebne interese,” je zapisal Bešič Loredan.

Poudaril je, da je to odločitev sam sprejel pred letom dni. “Zame napredek države nima alternative. Na prvo mesto sem takrat – kot človek in kot zdravnik, in danes – tudi kot politik, postavil Slovenke in Slovence. To pričakujem tudi od vseh ostalih predstavnikov slovenske vlade, ki morajo slediti interesom državljank in državljanov. Kot minister za zdravje želim izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati tistim, ki si to zaslužijo – državljankam in državljanom,” je zapisal.

Če tega na trenutni poziciji ne more storiti, pa je ni več pripravljen opravljati. “Danes sem v prisotnosti predsednika vlade podpisal odstopno izjavo,” je dodal. “Vem, da smo skupaj z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v naši moči,” je zapisal. Tistim, ki ostajajo v bitki za državljane, pa želi, da ohranijo pogum.

Na vprašanje N1, ali je kaj razočaran, ker mora zapustiti ministrsko mesto, je Bešič Loredan odgovoril, da ni. “Vse je tako kot mora biti,” je dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje