Prvi nadzornik SDH nič več Ivan Simič, na čelu vnovič Karmen Dietner

Slovenija 06. Jun 202215:53 > 16:28 1 komentar
Karmen Dietner
STA

Nadzorni svet SDH je z mesta predsednika nadzornega sveta razrešil Ivana Simiča in za predsednico imenoval Karmen Dietner.

Na redni seji nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) so na pobudo dosedanjega predsednika nadzornega sveta odločali o zamenjavi. Tako je nadzorni svet z mesta predsednika razrešil Ivana Simiča in za predsednico z današnjim dnem imenoval Karmen Dietner. Simič ostaja član nadzornega sveta.

Takoj po oblikovanju nove vlade je Simič sicer ministru za finance poslal tudi odstopno izjavo s položaja generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs).

Karmen Dietner je univerzitetna diplomirana ekonomistka. Ima dolgoletne vodstvene izkušnje kot tudi izkušnje iz nadzora večjih gospodarskih družb. Svojo poslovno pot je začela kot revizorka in se nato ukvarjala z lastninskim preoblikovanjem podjetij. Leta 1998 je postala namestnica direktorja Slovenske odškodninske družbe. Sodelovala je v več nadzornih svetih: Mercator, d. d., Luka Koper, d. d., SKB banka, d. d, Loterija Slovenije, d. d.

Ivan Simič
Borut Živulović/BOBO

Leta 2001 je sodelovala pri vzpostavljanju Pokojninske družbe A, kjer je kot članica uprave delovala do leta 2015, ko je postala predsednica uprave te družbe. Ima tudi potrdilo o usposobljenosti za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta in upravnega odbora.

NS SDH jo je 27. 3. 2019 imenoval za predsednico nadzornega sveta. Simič je predsednik NS postal 21. januarja 2022, ko so razrešili Dietner.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje