Po Matozu odstopil še Simič

Slovenija 01. Jun 202220:34 > 20:57 4 komentarji
Ivan Simič
Borut živulovič/BOBO

Generalni direktor Finančne uprave RS (Furs) Ivan Simič je ministru za finance poslal odstopno izjavo. S tem je uresničil nedavno napoved, da bo odstopil takoj po imenovanju nove vlade.

“Sporočam vam, da sem po glasovanju v DZ ministru za finance poslal moj odstop s položaja generalnega direktorja Fursa,” je zapisal Ivan Simič.

Ob napovedi odstopa je kot razlog navedel besede novega predsednika vlade Roberta Goloba, ki je dejal, da so dediščina prejšnje vlade nekompetentni ljudje na vodstvenih položajih.

“V začetku junija bomo dobili novo vlado. Prišel bo novi finančni minister, ki si bo izbral svojo ekipo. Kot sem že napovedal, bom takrat odstopil. To pomeni, da se umikam z odhajajočo vlado, novemu finančnemu ministru pa omogočam, da si izbere novega direktorja Fursa, ki bo ustrezal njegovim kriterijem,” je Simič zapisal konec maja.

Danes odstopil tudi Matoz

Simičev napovedani odstop je sledil odstopu Francija Matoza s funkcije neizvršnega direktorja in predsednika upravnega odbora DUTB. Kot so sporočili z DUTB, je Matoz ob odstopu dejal: “Vodenje DUTB mi je bilo v izziv in zadovoljstvo. Verjamem, da smo v zadnjem letu naredili veliko dobrega za državo Slovenijo. Svojemu nasledniku želim kakovostno delo in uspešen zaključek življenjske dobe družbe.”

Franci Matoz odvetnik
Žiga Živulovič jr./ BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje