Konec reguliranih cen bencina in dizla?

Slovenija 14. Jun 202220:50 > 22:24 0 komentarjev
Robert Golob na obisku v Mariboru
Miloš Vujinović/BOBO

Medresorska delovna skupina, ki pod okriljem premierja Roberta Goloba pripravlja ukrepe za blažitev draginje, se je danes znova sestala. Vsebina prvega svežnja ukrepov naj bi bila po neuradnih informacijah TV Slovenija znana jutri po seji vlade.

Danes se je ponovno sestala medresorska skupina za blažitev draginje, ki jo sestavljajo premier Robert Golob, minister za gospodarstvo Matjaž Han, minister za infrastrukturo Bojan Kumer, ministrica za kmetijstvo Irena Šinko, minister za delo Luka Mesec in minister za finance Klemen Boštjančič. Po neuradnih informacijah TV Slovenija so se dogovorili o prvem svežnju ukrepov, ki naj bi ga vlada potrjevala na sredini seji – sveženj naj bi zadeval cene pogonskih goriv, pri čemer pa po neuradnih informacijah tega medija ni znano, ali je v igri njihova regulacija.

Kot je TV Slovenija še izvedela neuradno, bi lahko prvi sveženj vključeval več manjših ukrepov, pri čemer v tem primeru ni predviden večji ukrep, kot je regulacija drobnoprodajnih cen goriva, ki so z uredbo regulirane do 10. avgusta. Vlada si še vedno želi dogovora, s katerim bi se podjetja odpovedala delu dobičkov, zato da bi bile podražitve gospodinjstvom nižje, še piše MMC.

Kot smo že pisali, je premier Golob v izjavi za medije v sklopu ponedeljkovega delovnega obiska v Mariboru zatrdil, da bo prvi nabor ukrepov, “če bo šlo vse po sreči”, znan že v sredo. Prepričan je bil, da bodo imeli ukrepe za blažitev draginje pripravljene do konca meseca, da bo lahko potem v nadaljevanju sledila njihova operativna izvedba.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!