Padavine zajele vso Slovenijo: spremljajte, kje so najmočnejše

Slovenija 10. Nov 202307:10 0 komentarjev
Radarska slika padavin
Arso

Agencija RS za okolje je napovedala, da bo danes po navedbah Arsa do sobotnega jutra padlo povečini od 20 do 50 milimetrov padavin. Podobne količine lahko pričakujemo tudi na skrajnem jugu in jugovzhodu države. Manj bo padlo na severovzhodu. Spremljajte, kako se premikajo padavine na radarski sliki padavin.

Kot so napovedali meteorologi Agencije RS za okolje (Arso), smo se zbudili v deževno jutro. Padavine bodo sicer čez dan od zahoda ponehale, se pa bodo pojavljale še krajevne plohe, morda kakšna nevihta.

V zahodni in severozahodni Sloveniji bo po navedbah Arsa do sobotnega jutra padlo povečini od 20 do 50 milimetrov padavin. Podobne količine lahko pričakujemo tudi na skrajnem jugu in jugovzhodu države. Manj bo padlo v severovzhodni Sloveniji, povečini okoli 10 milimetrov padavin.

Spremljajte, kje nastajajo in kako se premikajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako v zimskem času to ob 8.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!