Razkrivamo, od kod prihaja novi slovenski milijonar

Slovenija 10. Maj 202417:06 6 komentarjev
Eurojackpot
Foto: PROFIMEDIA

Od kod prihaja srečnež, ki je pred prvomajskimi prazniki vplačal dobitni listek Eurojackpot in zadel 60 milijonov evrov? Občina njegovega stalnega bivališča je prejela skoraj toliko denarja, kot znašajo njeni celotni letni proračunski prihodki.

Pred prvomajskimi prazniki je srečnež iz Slovenije vplačal dobitni listek Eurojackpot 5+2 in zadel rekordnih 60 milijonov evrov. Vse do zdaj javnosti ni bilo znano, od kod prihaja srečnež, danes pa je mengeški župan Bogo Ropotar za N1 potrdil, da je rekordni dobitek zadela družina iz Mengša.

“To je bilo izjemno presenečenje. Tudi šok,” je komentiral občutke ob novici, da srečni dobitnik prihaja iz Mengša. Ko je novi slovenski milijonar v sredo prevzel dobitek, je namreč Mengeš kot občina stalnega prebivališča dobila del dobitka v višini devet milijonov evrov. Dobitniku je ostalo 51 milijonov evrov.

“Lani nas je zadela nesreča v poplavah, zdaj pa nas je sreča,” je dodatni priliv na občinski račun komentiral Ropotar.

Kaj bo občina naredila z devetimi milijoni?

Župan je obenem razložil, da bo moral zdaj kot “dober gospodar” dobro premisliti, kako bo porabil denar, a da bo del zagotovo šel v obnovo infrastrukture in vrtcev po poplavah. “Vsekakor se bomo potrudili, da bomo dobitek porabili racionalno in v dobro občank in občanov,” je pojasnil.

Ropotar je tudi poudaril, da se zaveda odgovornosti do pametne porabe visokega zneska, ki bo letos skoraj podvojil občinski proračun. Glede na zadnji rebalans namreč prihodki letošnjega proračuna občine Mengeš znašajo 9,473 milijona evrov.

Zadnji rekordni 60-milijonski dobitek je četrti jackpot za Slovenijo po vrsti. Poleg glavnega dobitka sta bila pri nas izžrebana še dva dobitka 5 + 1, vredna več kot milijon evrov, kar pomeni, da je pri nas že šest prebivalcev postalo “Eurojackpot milijonarjev”. Slovenske občine so od začetka prirejanja igre prejele že 21,2 milijona evrov davkov od izplačanih dobitkov. S tem denarjem so med drugim zgradile prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje in znamenito fontano piva v Žalcu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje