Razpis za oskrbovana najemna stanovanja v Ljubljani in Slovenj Gradcu

Slovenija 05. Maj 202210:17 > 10:32 0 komentarjev
Foto Bobo / Stanovanjska soseska Novo Brdo

Stanovanjski sklad RS ponuja 25 oskrbovanih najemnih stanovanj v Ljubljani in 27 takšnih stanovanj v Slovenj Gradcu. Prijavo je možno oddati do 18. maja, izbor najemnikov pa bo 9. junija, so danes sporočili iz republiškega stanovanjskega sklada.

Stanovanja v Ljubljani so v novem naselju Novo Brdo, kjer je na voljo 25 stanovanj. V Slovenj Gradcu pa je 27 novih stanovanj na razpolago na Celjski ulici 14 v objektu, imenovanem Harpf. Razpisna dokumentacija in ponudba stanovanj je na voljo na spletni strani sklada.

Stanovanja so namenjena prosilcem, starejšim od 65 let. Poleg prosilca v stanovanju lahko kot uporabniki bivajo tudi zakonski oz. zunajzakonski partner najemnika ali druge osebe, starejše od 65 let. Pomembno je, da zdravstveno stanje prosilca in ostalih uporabnikov omogoča samostojnost bivanja ob organizirani pomoči.

“Bivanje v oskrbovanem stanovanju starejšim omogoča, da ohranijo svojo individualnost, intimnost in svoj način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju. Stanovanja so neopremljena ter tako dajejo možnost prilagoditve posamezniku,” so opisali v skladu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!