Rdeči križ in Karitas začela z zbiranjem pomoči prizadetim v neurjih

Slovenija 14. Jul 202311:37 0 komentarjev
Neurje v Murski Soboti
Tadej Kirincic/Sobotainfo/Bobo

Po neurjih, ki so prizadela celotno Slovenijo, sta Rdeči križ in Slovenska karitas začela z zbiranjem prispevkov za prizadete.

Neurje v noči na četrtek je povzročilo veliko škodo na številnih gospodinjstvih v Prekmurju, na Koroškem, Štajerskem in na Gorenjskem, kjer je odkrivalo in odnašalo strehe. Najhuje je bilo v krajih Murska Sobota, Rakičan, Turnišče, Velenje in Kamnje.

Včerajšnje neurje pa je prizadelo tudi osrednjo in vzhodno Slovenijo, najhuje je bilo na območju Cerknega in Krškega. Na mnogih območjih je toča uničevala tudi poljščine in sadje.

Ker številni ne bodo zmogli sami odpraviti posledic slabega vremena, bodo v Karitasu v prihodnjih dneh stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi.

Vse, ki bi želeli pomagati, prosijo, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na transakcijski račun Slovenske karitas, pošljejo pa lahko tudi SMS sporočilo KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in s tem darujejo pet oziroma 10 evrov.

V stik z območnimi združenji je stopil tudi Rdeči križ Slovenije, prostovoljci pa so že obiskali območja, ki jih je prizadelo neurje. Tako so že včeraj na nekatera območja dostavili razvlažilnike prostorov.

Pomagate lahko tako, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo UJMA5 ali UJMA10 na številko 1919. S tem boste prispevali pet oziroma 10 evrov prizadetim.

Sredstva za pomoč pa lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.), sklic: 00 96875, Namen: Ujma 2023, BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!