Marjan Šarec na prvi povolilni kavi pri Robertu Golobu

Slovenija 05. Maj 202216:03 > 16:17 4 komentarji
Marjan Šarec, predsednik LMŠ
Borut Živulović/BOBO

Po informacijah N1 je predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob danes na prvo srečanje po volitvah povabil Marjana Šarca, predsednika na volitvah neuspešne LMŠ. Dobila sta se v prostorih stranke Gibanje Svoboda. O čem sta se pogovarjala?

Robert Golob, ki v teh dneh pospešeno sestavlja novo vlado, se je danes sestal tudi z Marjanom Šarcem, predsednikom LMŠ, ki se na volitvah ni uspela uvrstiti v državni zbor, a mu je stranka kljub temu izrekla zaupnico. “Spila sva kavo in malo poklepetala,” je po srečanju dejal Šarec.

Na vprašanje, ali sta se že dogovorila, kako bi lahko LMŠ in Šarec osebno sodelovala z bodočo vlado, je Šarec odgovoril, da konkretnih dogovorov še ni. Je pa že znano, da bo bodo v Gibanju Svoboda sprejeli strokovne kadre iz dosedanje poslanske LMŠ, tako imenovane strokovce. Prav tako naj bi bil Golob, kot smo že poročali, pripravljen na nižje položaje od ministrskih sprejeti tudi nekatere dosedanje poslance LMŠ.

Ugibanja, kaj bosta, če kaj, v novi vladi Alenka Bratušek, predsednica SAB, in Marjan Šarec, ki se ga je omenjalo kot kandidata za ministra za obrambo, so še v zraku. Nekateri naši sogovorniki sicer dvomijo, da bi si lahko uspela izboriti ministrsko mesto.

Prav tako ni skrivnost, da so v LMŠ naklonjeni združitvi levo-liberalnih strank, torej Gibanja Svoboda, LMŠ in SAB, kar bi se zgodilo postopoma, vendar po nekaterih napovedih še pred jesenskimi lokalnimi volitvami. “Tudi o tem konkretnega dogovora danes ni bilo,” je za N1 dejal Šarec in napovedal, da se bosta z Golobom še srečala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje