RTVS Staretu stopila v bran: “Obsojamo zlonamerna namigovanja”

Magazin 29. Jan 202413:02 15 komentarjev
Timi Zajc, svetovno prvenstvo, smučarski poleti, Kulm, 2024
Foto: PROFIMEDIA

Po (pre)nekaterih namigovanjih, da naj bi komentator RTV Slovenija (RTVS) Andrej Stare pod vplivom alkohola komentiral sobotno tekmo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, so mu na javni radioteleviziji Slovenija (RTVS) stopili v bran. "Andrej Stare je naš dolgoletni komentator, ki ima med številnimi gledalci s svojim načinom komentiranja in podajanja informacij pomembno mesto. Tudi po vseh teh letih ostaja izjemno priljubljen," pravijo na RTVS. "Obsojamo vsa zlonamerna namigovanja in s tem povezane zapise v javnosti," so dodali.

Na družbenih omrežjih so se po sobotni tekmi svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu pojavila številna namigovanja, da naj bi dolgoletni komentator RTV Slovenija (RTVS) Andrej Stare svoje delo opravljal pod vplivom alkohola.

V nekem trenutku naj bi se celo slišalo, kako si je med komentiranjem odprl pločevinko, so namigovali nekateri komentatorji.

Andrej Stare dogajanja za N1 ni želel komentirati, pojasnil je le, da nedeljsko tekmo komentira Aleš Potočnik. Danes pa so se odzvali na RTVS.

Zapisali so, da je komentiranje vsebin “v živo zelo zahtevna in nepredvidljiva zvrst televizijskega poročanja”. Po njihovih navedbah si komentatorji prizadevajo za tekoče izpeljane prenose in brez posebnosti, “velikokrat pa tudi spontano in čustveno, posebej ob uspehih naših tekmovalcev”.

“Andrej Stare je naš dolgoletni komentator, ki ima med številnimi gledalci s svojim načinom komentiranja in podajanja informacij pomembno mesto. Tudi po vseh teh letih ostaja izjemno priljubljen. Njegov slog komentiranja je, kot je značilno za komentatorski žanr, njemu lasten,” so še dodali na RTVS. “Obsojamo vsa zlonamerna namigovanja in s tem povezane zapise v javnosti. Kot je to običajno po velikih projektih, bomo tudi tokrat analizo dela opravili interno, znotraj pristojnega uredništva,” so jasni na javni radioteleviziji.

Tudi na družbenih omrežjih so mu nekateri stopili v bran, saj da je odličen komentator, z dobrimi domislicami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje