Rusa v Črni gori izvedela za Putinov načrt: “Ne greva domov. To ni naša vojna”

Slovenija 28. Sep 202211:08 5 komentarjev
Ruski par Črna gora
N1

Številni ruski državljani iščejo načine, kako bi se izognili vojaški mobilizaciji. Največ jih je poskušalo z letalom pobegniti v Srbijo, priljubljena izbira pa je tudi Črna gora. Ruski par je v pogovoru za Dnevnik.hr dejal, da je med dopustom izvedel za vojaško mobilizacijo, zato se je odločil kar ostati v Črni gori.

Potem ko je ruski predsednik Vladimir Putin napovedal delno vojaško mobilizacijo, so številni prebivalci začeli iskati načine, kako bi lahko zapustili državo in se izognili vpoklicu v vojsko. Cene letalskih vozovnic v Srbijo, ki ostaja ena redkih letalskih povezav z Rusijo, so poskočile na nekaj tisoč evrov. Dolge kolone vozil so se vile tudi na meji s Finsko.

Rusi pa so očitno ob Beogradu zatočišče našli tudi v Črni gori, poroča Dnevnik.hr. Mladi ruski par je v Črno goro prišel na počitnice, medtem pa izvedel, da je Putin napovedal mobilizacijo. Odločil se je, da bo v Črni gori kar ostal.

“To ni naša vojna, ne varujemo svoje domovine, ampak napadamo sosede, svoje brate in poskušamo zasesti ozemlja, ki nam ne pripadajo. To je ukrajinsko ozemlje in zagotovo se ne bom boril zanj, kaj šele umrl,” je dejal Aleksander.

Dodala sta, da tudi njuni prijatelji želijo kupiti letalsko vozovnico in odpotovati v Črno goro. Naval na karte naj bil ogromen, zato bodo morali nekateri počakati tudi več kot en teden na prost sedež.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje