S polarnih območij prihaja hladna zračna masa: bo prinesla tudi sneg?

Slovenija 17. Nov 202309:06 0 komentarjev
Zmrzal
Foto: PROFIMEDIA

Po dveh izrazito toplih jesenskih mesecih prihaja ohladitev. Temperature bodo nekoliko padle že ta konec tedna, do sredine naslednjega nas bo dosegla najhladnejša zračna masa to jesen. Kako hladno bo?

“Mogoče november ne bo tako izrazito topel kot prejšnja meseca,” pravi dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Blaž Šter.

Našim krajem se namreč približuje hladen zrak s polarnih območij, ki bo nekoliko nenavadno visoke temperature približal jesenskim. Izredno nizkih temperatur sicer ne bomo namerili, se bo pa opazno ohladilo.

Konec tedna se bodo jutranje temperature po večini države spustile pod ledišče, napoveduje Šter. Suho bo, dežja (oziroma snega) ne bo na vidiku. V nedeljo dopoldan lahko v nekaterih delih države sonce za krajši čas prekrijejo oblaki. Očitno bo na sneg in snežno veselje treba še počakati.

Kako mrzlo bo?

Najhladnejša zračna masa to jesen nas bo dosegla do sredine naslednjega tedna. Koliko bodo pokazali termometri, je za zdaj še težko napovedati, pravi Šter.

Po zadnji napovedi Arsa bo v drugi polovici naslednjega tedna ob jutrih v Ljubljani do –5 stopinj Celzija, stopinjo manj bo na Koroškem in v Bovcu, v Murski Soboti in Novem mestu bodo termometri zjutraj pokazali –4 stopinje Celzija. Prav tako hladno naj bi bilo v Kranju. Temperature v obalnih občinah bodo nekaj stopinj nad ničlo.

Dnevne temperature bodo po večini države pri 4 stopinjah, ob morju do 9 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!