S prižigom lučk bodo Ptujčani vstopili v Ptujsko pravljico

Slovenija 24. Nov 202214:17 0 komentarjev
ptuj, božič, prazniki, lučke
Albin Bezjak

V najstarejšem slovenskem mestu bodo prvi decembrski petek vstopili v Ptujsko pravljico. Ptuj bodo od takrat krasili lučke, stojnice, drsališče in vrtiljak, prav tako se bodo lahko občani in obiskovalci udeležili številnih prazničnih aktivnosti.

Ptujsko pravljico, kakor so na ptujskem zavodu za turizem poimenovali praznične aktivnosti v mestu, bodo Ptujčani odprli s prižigom lučk. V najstarejšem slovenskem mestu jih bodo prižgali 2. decembra ob 18. uri, spremljal pa ga bo praznični program na Mestnem trgu. Zapeli bodo učenci osnovnih šol, Ptujčane pa bodo pozdravili županja, mini županja, Ledena kraljica in lokalna glasbena skupina.

ptuj, božič, prazniki, lučke
Albin Bezjak

S prižigom lučk se bo začel tudi praznični sejem, ki bo trajal ves december. V hiškah bodo ponujali domače dobrote, darilca, izdelke domače obrti in tople napitke.

Okrašeno staro mestno jedro bosta na dan prižiga lučk prav tako – če bo to omogočalo vreme – obogatila drsališče na mestni tržnici in vrtiljak na Miklošičevi ulici.

Od 19. decembra bo v mestu Božiček s svojo hišo. Za najmlajše bo namestil nabiralnik in zbiral njihove želje. Na Mestnem trgu se bo  vsakodnevni otroški program začel v večernih urah.

Vzporedno bo potekal raznolik program številnih ptujskih organizatorjev in drugih ponudnikov, razstav, kino in gledaliških predstav, SNG Maribor bo pripravil božično-novoletni koncert. Koncerti bodo v središču mesta potekali tudi zadnje tri dni starega leta. Ptujsko pravljico organizira Zavod za turizem Ptuj.

ptuj, božič, prazniki, lučke
Stanko Kozel

V Ljubljani je že vse pripravljeno na začetek prazničnega vzdušja, ki se bo seveda začel s prižigom praznične razsvetljave. Več o tem preberite v prispevku Glavno mesto bo lučke prižgalo v petek, 25. novembra. V Mariboru pa bodo lučke prižgali nekoliko kasneje kot po navadi, ponoči jih bodo zaradi varčevanja z energijo izklapljali. Več o tem v prispevku Novost v Mariboru: v središču mesta bodo postavili panoramsko kolo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!