Začelo se je: ljudje po vsem svetu že “guglajo” film Sam doma

Slovenija 15. Nov 202112:36 > 13:52 0 komentarjev
Kevin Sam doma
Zajem zaslona

Vsako leto decembra televizije po vsem svetu predvajajo božični film Sam doma. Ljudje pa ga na najbolj priljubljenem iskalniku začnejo iskati že na začetku novembra. Opazen je tudi povečan trend iskanja pesmi All I Want for Christmas is You in Last Christmas.

Sam doma, prvi del, je eden najbolj priljubljenih filmov, še posebej okoli božiča. Komedija, ki je bila posneta že leta 1990, govori o osemletnem Kevinu (Macaulay Culkin), ki ga starši po pomoti pozabijo vzeti s seboj, ko se odpravijo na božične počitnice v Francijo. Kevin ostane sam doma, kjer uspešno ubrani hišo pred nerodnima vlomilcema. Posneli so več nadaljevanj, a najbolj uspešen je bil prav prvi del.

Televizije po vsem svetu film predvajajo decembra, ljudje pa ga na spletnem iskalniku Google, kot je razvidno s spodnjega grafa, začnejo iskati že na začetku novembra.

Vrhunec iskanje doseže v božičnem tednu, potem pa sredi januarja zamre do začetka novembra, ko iskanje ponovno poskoči.

Najbolj priljubljen je v Moldaviji, Slovenija na 28. mestu

Povprečje zadnjih petih let kaže, da je film najbolj priljubljen med Moldavci, sledijo Ukrajinci in Latvijci. Slovenija je na 28. mestu, za Poljsko in pred ZDA.

Sam doma, grafika

Poskočilo tudi iskanje božičnih pesmi

Vsako leto na začetku novembra ljudje začnejo iskati tudi priljubljene božične pesmi, med njimi Last Christmas skupine Wham in All I Want for Christmas is You, ki jo poje Mariah Carey.

Last Christmas

Kot kažejo podatki Googla, je Last Christmas najbolj priljubljena v Nemčiji, Avstriji in Grčiji, All I Want for Christmas is You pa v Argentini, ZDA in Indoneziji.

Slovencem nobena od teh dveh pesmi očitno ni tako všeč kot drugim narodom. Statistika trendov iskanja namreč med prvimi petdesetimi državami Slovenije ne zazna.

Loading Poll…

 

Morda vas zanima tudi:

 

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!