Samo ena prijava na javni natečaj za generalnega direktorja policije

Slovenija 07. Jun 202306:19 3 komentarji
senad jušić, v. d. generalnega direktorja policije
Senad Jušić Foto: N1

Ministrstvo za notranje zadeve je 30. maja objavilo javni natečaj za položaj generalnega direktorja policije. Rok za prijavo se izteče danes, na ministrstvu za javno upravo pa so potrdili, da so prejeli eno prijavo. Da se bo potegoval za direktorja policije s polnim mandatom, je za Primorske novice nedavno potrdil v. d. generalnega direktorja Senad Jusić.

Odgovor na vprašanje, koliko kandidatov se bo potegovalo za mesto generalnega direktorja policije, bo sicer znan po 7. juniju, ko se izteče kratek rok za prijave. Ministrstvo za notranje zadeve je javni natečaj namreč objavilo 30. maja.

Nad izvedbo javnega razpisa bo po pojasnilih ministrstva za javno upravo bedel uradniški svet, ki je za izvedbo postopka imenoval posebno natečajno komisijo.

Ta bo po izteku roka za prijavo najprej preverila, ali prijavljeni kandidati izpolnjujejo natečajne pogoje, nato pa še njihovo primernost za razpisani položaj v skladu s standardi strokovne usposobljenosti, kar vključuje tudi ustni razgovor in testiranje vodstvenega položaja, so dodali.

Ko bo komisija zaključila delo, bo ministru za notranje zadeve sporočila seznam primernih kandidatov, generalnega direktorja policije pa nato na predlog pristojnega ministra imenuje vlada, so še pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Kandidat za generalnega direktorja policije mora imeti najmanj 15 let delovnih izkušenj v policiji in najmanj osem let izkušenj na vodstvenih delovnih mestih v javnem sektorju. Prav tako mora med drugim izpolnjevati izobrazbene pogoje, ne sme biti pravnomočno obsojen in ne sme biti član politične stranke.

Prijavi mora priložiti tudi petletno vizijo prednostnih nalog in razvoja policije, vključno z načini upravljanja z viri, izhaja iz razpisa, ki ga je konec maja objavilo ministrstvo za notranje zadeve.

Senad Jušić opravlja funkcijo začasnega generalnega direktorja policije od februarja letos, ko je na tem mestu nasledil Boštjana Lindava. Jušića je vlada na čelo policije imenovala po tistem, ko je vodenje ministrstva za notranje zadeve prevzel Boštjan Poklukar.

Da se bo na natečaj prijavil, je Jusić dan po objavi natečaja sicer potrdil za Primorske novice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje