Sanja Ajanović Hovnik se je srečala s hrvaškim kolegom Ivanom Malenico

Slovenija 14. Apr 202317:14 5 komentarjev
Sanja Ajanović Hovnik in Ivan Malenica
TWITTER/@mju_RS

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je v Zagrebu srečala s hrvaškim ministrom za pravosodje in upravo Ivanom Malenico. Sogovornika sta izrazila zadovoljstvo ob skupnem pogledu obeh držav pri prizadevanjih za zagotavljanje kakovostnih javnih storitev, poseben poudarek sta namenila tudi prenovi plačnega sistema in področju javnih natečajev.

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je v Zagrebu srečala s hrvaškim ministrom za pravosodje in upravo Ivanom Malenico. V pogovorih sta poseben poudarek namenila prenovi plačnega sistema, izmenjala primere dobrih praks ter izrazila zadovoljstvo ob skupnih pogledih in sodelovanju med državama.

Ministrica Ajanović Hovnik je prisluhnila predstavitvi optimizacije poslovnih procesov in ukrepov za krepitev zmogljivosti javnega sektorja na Hrvaškem. Sogovornika sta izrazila zadovoljstvo ob skupnem pogledu obeh držav pri prizadevanjih za zagotavljanje kakovostnih javnih storitev, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Delegaciji sta se v pogovoru med drugim osredotočili na področje nevladnega sektorja, ki je po navedbah ministrstva pomemben sogovornik pri oblikovanju nacionalnih in lokalnih predpisov ter razvojnih politik.

Sanja Ajanović Hovnik in Ivan Malenica
Ministrstvo za javno upravo

Ministrica in minister sta poseben poudarek namenila tudi prenovi plačnega sistema in področju javnih natečajev. Izrazila sta zadovoljstvo ob nadaljevanju sodelovanja v okviru projekta evropske mobilnosti.

Ajanović Hovnik in Malenica sta izmenjala dobre prakse na področju uvajanja hibridnega načina dela v javni upravi in se strinjala, da so zaposleni bolj učinkoviti pri svojem delu, ko lahko časovno sooblikujejo svoj delovnik ter imajo dobre delovne pogoje.

Ob zaključku srečanja sta se strinjala, da se javne uprave povsod po svetu soočajo s številnimi izzivi, njihovo poslanstvo pa ostaja nespremenjeno – zagotavljati kakovostne, učinkovite, dostopne in digitalizirane javne storitve.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje