Še bolj bo vroče: Slovenijo bo zajel izrazit vročinski val

Slovenija 24. Jun 202214:46 > 16:07 0 komentarjev
Arso
Arso/ECMWF

Ta konec tedna bodo temperature še znosne, prihodnji teden pa bo še bolj vroče. Živo srebro se bo po napovedih meteorologov povzpelo tudi do 37 stopinj Celzija.

Zadnjih nekaj dni tudi v Sloveniji beležimo visoke temperature, ko se živo srebro povzpne do okoli 30 stopinj Celzija ali višje. V naslednjih dneh pa se bo vročina še stopnjevala, opozarjajo na Agenciji za okolje (Arso).

Kot pravijo, bo vročina pri nas ta konec tedna še znosna, saj se bo popoldne živo srebro povzpelo do med 28 in 33 stopinjami Celzija. Že od ponedeljka naprej pa nas bo po napovedih meteorologov zajel “kar izrazit vročinski val”. Na Arso pojasnjujejo, da bo iznad severne Afrike prek Italije proti srednji Evropi dotekal vse bolj vroč zrak, ki bo na severu dosegel tudi Baltik in Skandinavijo.

“Kot kaže, bo šlo za razmeroma suho vročino, zato bo verjetnost neviht majhna in se bo predvidoma nekoliko povečala šele proti koncu prihodnjega tedna. Tako lahko od ponedeljka pa vse do sobote ali nedelje v večjem delu Slovenije pričakujemo najvišje dnevne temperature med 32 in 37 stopinjami Celzija,” napovedujejo na Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!