Še dobre tri mesece lahko gradnjo prijavite po starem gradbenem zakonu

Nepremičnine 15. Feb 202315:22 0 komentarjev
Prijava nove gradnje do 1. junija 2023
PROFIMEDIA

Investitorji, ki so pridobili gradbeno dovoljenje po 1. juniju 2018, uporabnega dovoljenja pa ne lahko le še do 1. junija 2023 izvedejo prijavo začetka gradnje po starem gradbenem zakonu.

Ministrstvo za naravne vire in prostor investitorje, ki so pridobili gradbeno dovoljenje po 1. juniju 2018, uporabnega dovoljenja pa še niso pridobili, poziva, naj preverijo, ali so izvedli popolno prijavo začetka gradnje. Če prijave gradnje niso izvedli oz. je niso izvedli popolno, naj to storijo čim prej.

S tem se bodo investitorji izognili primerom, ko bi lahko izdano gradbeno dovoljenje prenehalo veljati. Prijava začetka gradnje se odda na upravni enoti, ki je izdala gradbeno dovoljenje, so danes spomnili na ministrstvu.

Kot so pojasnili, bo 1. junija poteklo pet let od izdaje prvih gradbenih dovoljenj, izdanih na podlagi starega gradbenega zakona. Ta je določal, da gradbeno dovoljenje preneha veljati, če investitor v petih letih od njegove pravnomočnosti ne vloži popolne prijave začetka gradnje.

Popolna prijava začetka gradnje je nujni pogoj za veljavnost izdanega gradbenega dovoljenja in jo je mogoče urediti v času veljavnosti gradbenega dovoljenja, to je v roku petih let od njegove pravnomočnosti.

V teh petih letih je mogoče prijavo začetka gradnje tudi dopolnjevati in s tem zagotoviti, da bo popolna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!