Po Sloveniji huda neurja, ponekod tudi toča

Slovenija 13. Maj. 202221:14 > 21:52
Delite:
Dež, neurje
Foto: PROFIMEDIA

V osrednjem delu Slovenije in na severovzhodu so se v petek proti večeru oblikovale nevihte, ki so predvsem na Štajerskem in Koroškem prerasle v močnejša neurja. Na območju Celja, Dravograda, Gornje Radgone in Ormoža so morali posredovati tudi gasilci. Močno neurje pa je zajelo tudi Dolenjsko in Belo krajino, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje

Kot so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, so morali gasilci posredovati v občinah Dobrna, Šentjur in Vojnik. Na območju Dravograda je voda zaradi obilnih padavin ogrozila tri objekte. Posredovali so gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so meteorno vodo prečrpali, preusmerili in očistili prepuste. V Mežici pa je meteorna voda zalila skladiščne prostore podjetja. Posredovali so gasilci iz Mežice, ki so vodo izčrpali iz objekta.

Na Ivanjskem vrhu v občini Gornja Radgona so obilne padavine nanesle večjo količino vode in blata na cesto ter v objekt. Posredujejo gasilci iz društev Spodnji Ivanjci, Negova in delavci podjetja Komunale Radgona. V Negovi je poplavilo kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Posredovati so morali tamkajšnji prostovoljni gasilci. O nanosu blata na cestišče poročajo tudi iz središča Male Nedelje v občini Ljutomer. Tudi tam posredujejo lokalni prostovoljni gasilci. Na območju občine Ormož je močnejše neurje podrlo drevo in onesnažilo okoli 200 metrov cestišča.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so sicer že v dopoldanskem času opozarjali, da lahko popoldan in zvečer ob močnejših krajevnih padavinah hitro narastejo manjši vodotoki, zlasti v severni in vzhodni Sloveniji.

Neurje pa je prizadelo tudi Dolenjsko in Belo krajino, kjer je podiralo drevesa in zalilo več objektov. Na območju Novega mesta je zaradi močnega neurja z nalivi zalilo več objektov. Gasilci so že posredovali, prav tako delavci cestnega podjetja, sporoča uprava za zaščito in reševanje na svojih spletnih straneh.

Neurje je zajelo tudi belokranjske občine Črnomelj, Metlika in Semič. Meteorne vode so zalile več objektov. V občinah Črnomelj in Semič se je na ceste podrlo več dreves. Na območju Metlike pa je poškodovan elektro vod. Posredovali so gasilci, delavci cestnega podjetja in delavci elektra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar