Širitev operativne skupine za pomoč Ukrajini, v njej tudi predstavnik Sove

Slovenija 02. Apr 202209:50 > 03. Apr 2022 07:15 0 komentarjev
Humanitarna pomoč Ukrajini
Borut Živulović/BOBO

Vlada je na današnji dopisni seji razširila Medresorsko operativno skupino za usklajevanje humanitarne in tehnične pomoči Ukrajini. Vanjo so vključili še predstavnike ministrstev za izobraževanje, znanost in šport, kmetijskega ministrstva, urada za demografijo ter predstavnika kabineta predsednika vlade. V skupini bo tudi predstavnik Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

Na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina je bila s sklepom vlade RS ustanovljena Medresorska operativna skupina za usklajevanje humanitarne in tehnične pomoči Ukrajini.

V skupino je vlada na današnji dopisni seji imenovala še predstavnike ministrstev, vladnih služb in kabineta predsednika vlade. Vodja operativne skupine je obrambni minister Tonin, njegov namestnika pa sta državni sekretar na Morsu Tone Slak in generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve na Morsu Valter Vrečar.

Med člani so tudi poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan in predsednica Urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj. Predstavnike v skupini imajo tudi ministrstvo za zunanje zadeve, za notranje zadeve, za gospodarski razvoj in tehnologijo, za zdravje, za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pa tudi šolsko in kmetijstvo ministrstvo ter ministrstvo za javno upravo.

Med člani sta tudi predstavnik Urada za demografijo in predstavnica Urada vlade za komuniciranje (Ukom). Kot predstavnik kabineta predsednika vlade pa je član operativne skupine Drago Zadergal. V skupini bo tudi predstavnik Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sove).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!