Skromna garsonjera ali kontejner? Za 17 kvadratov želijo 400 evrov najemnine

Nepremičnine 08. Maj 202410:32 4 komentarji
garsonjera
Foto: nepremicnine.net/posnetek zaslona

Najem "skromne garsonjere v montažnem prizidku" v Dobrunjah, ki sicer bolj spominja na kontejner kot na stanovanje, stane 400 evrov mesečno.

Stanje na slovenskem nepremičninskem trgu ni rožnato. Na katastrofalne razmere – predvsem v Ljubljani, kjer kronično primanjkuje ugodnih in primernih stanovanj za najem in nakup – nas skoraj vsakodnevno opominjajo oglasi na nepremičninskih portalih.

Pred dnevi smo na primer pisali o 14 kvadratnih metrih veliki garsonjeri, ki ima le eno okno ter je lastnik zanjo želel skoraj 70 tisoč evrov.

Med uporabniki družbenih omrežij pa je tokrat val ogorčenja požel oglas za nepremičnino v Dobrunjah. “Kontejner ob hali polepiš z lesom in voila, garsonjera,” je ob tem na primer zapisala ena od uporabnic družbenega omrežja.

Kot je v opisu navedel avtor oglasa, ki je objavljen na največjem nepremičninskem portalu v Sloveniji nepremicnine.net, gre za 17 kvadratnih metrov veliko “skromno garsonjero v montažnem prizidku”, ki je bila zgrajena leta 2023. Pripada ji še 20 kvadratnih metrov veliko zemljišče, stoji pa v pritličju stavbe, ki ima sicer le eno nadstropje.

garsonjera garsonjera
Foto: nepremicnine.net/posnetek zaslona
garsonjera garsonjera
Foto: nepremicnine.net/posnetek zaslona

V oglasu je še navedeno, da ima nepremičnina lasten vhod z dvorišča in parkirno mesto. V zgradbi so še druga stanovanja in skladišče.

Stanovanje je po navedbah v oglasu primerno tudi za študente, najemnina za prostor pa znaša 400 evrov mesečno. Ni znano, ali so v ceno že vključeni stroški.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje