Slovenci ob sobotah množično na upravne enote po nove dokumente

Slovenija 20. Maj 202215:52 0 komentarjev
biometrična osebna izkaznica
Ministrstvo za notranje zadeve

Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so skoraj vse upravne enote po državi vloge za osebne dokumente sprejemale tudi ob sobotah. Da je bil obisk dober, kažejo tudi podatki, ki jih je sporočilo ministrstvo za javno upravo.

Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so vse upravne enote po Sloveniji, razen Upravne enote Ljubljana, vloge za osebne dokumente sprejemale tudi ob sobotah.

Tako je bilo zadnji dve delovni soboti (2. aprila in 14. maja) obdelanih 2.554 oziroma 1.582 vlog za osebne izkaznice in potne liste, so na ministrstvu za javno upravo sporočili na Twitterju.

Na ministrstvu dodajajo, da imajo upravne enote v ta namen že od marca podaljšane uradne ure in dodatne uradne ure tudi ob četrtkih (samo za vloge za osebne dokumente). Kako delujejo upravne enote v maju in juniju, lahko preverite na spletnih straneh posameznih upravnih enot.

Na Upravni enoti Ljubljana so že na začetku povedali, da strank ob sobotah ne bodo sprejemali. Bodo pa zaposleni, tako kot vsako soboto, opravljali nadurno delo z namenom reševanja vlog, prejetih po pošti, in zmanjševanja zaostankov, so zapisali na spletu. Ljubljanska upravna enota ima sicer že zdaj uradne ure tudi ob četrtkih, zato podaljševanje delovnega časa po njihovem mnenju ni bilo potrebno.

Za izdelavo nove osebne izkaznice, potnega lista ali vozniškega dovoljenja krajevna pristojnost ne velja, kar pomeni, da jih lahko stranke uredijo na katerikoli od 58 upravnih enot po Sloveniji in ne zgolj v kraju bivanja. Če je torej na vaši upravni enoti gneča ali bi morali čakati, lahko to storitev opravite kjerkoli drugje po Sloveniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!