Slovenija ima novega milijonarja: srečnež na lotu zadel 60 milijonov evrov

Slovenija 23. Apr 202423:32 > 23:43 2 komentarja
Foto: Profimedia

Slovenija ima novega milijonarja. Srečnež, ki je pravilno napovedal sedem številk, je v igri jackpot prejel 60 milijonov evrov.

V igri na srečo Eurojackpot je bil izžreban glavni dobitek. Kombinacija 5+2 je bila tokrat vredna kar 120 milijonov evrov. Dobitek si bosta razdelila srečneža iz Slovenije in Nemčije, vsak od njiju bo prejel po 60 milijonov evrov.

“Fantastičnoooo! Nekomu v Sloveniji so se uresničile sanje. Na loterija.si je bil vplačan jackpot v višini 60 milijonov evrov,” so ob tem zapisali na Loteriji Slovenije.

Številke, ki sta jih vplačala srečneža v Sloveniji in Nemčiji, so: 2, 3, 6, 15, 35, ter dodatni številki 1 in 3.

Dobitnik bo moral od tega zneska plačati še 15-odstotni davek, ki ga bo prejela občina njegovega stalnega prebivališča. To pomeni, da bo ena od občin v Sloveniji bogatejša za 9 milijonov evrov, dobitniku pa bo po plačilu davka na računu ostalo 51 milijonov evrov.

Loto
Posnetek zaslona/loto.si

Glavni dobitek je tokrat že četrtič romal v Slovenijo. Prvi je glavni dobitek – 21 milijonov evrov, zadel srečnež, ki je zmagovalno kombinacijo leta 2013 vplačal v Grosupljem. Leta 2014 je bila zmagovalna kombinacija vplačana v Žalcu, zmagovalec pa je osvojil 28,2 milijona evrov. Tretjič je bil glavni dobitek leta 2022 vplačan v Rogaški Slatini, srečnež pa je prejel dobrih 11 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje