Slovenija iz Bruslja dobila tri opomine s področja okolja

Slovenija 02. Feb 202214:19 1 komentar
Ministrstvo za okolje in prostor: Bojan Purg
Žiga Živulović jr./BOBO

Evropska komisija je izdala tri nove uradne opomine oz. kršitve Sloveniji zaradi neprenosa evropskih direktiv v slovenski pravni red. Postopki se nanašajo na zmanjšanje vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje ter na okoljski hrup, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Prvi opomin se nanaša na neprenos direktive o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje v slovenski pravni red. Ministrstvo za okolje in prostor odgovarja, da pripravlja uredbo, ki bo predvidoma sprejeta v treh mesecih, če bo izvedena še ena krajša javna obravnava. Sicer bo zadeva rešena že prej.

Evropska komisija je izdala tudi uradni opomin zaradi neprenosa zakonodaje glede skupnih metod ocenjevanja hrupa zaradi prilagoditve znanstvenemu in tehničnemu napredku in neprenosa v zvezi z določitvijo metod ocenjevanja škodljivih učinkov okoljskega hrupa.

Ministrstvo za okolje in prostor za prenos direktiv pripravlja spremembo uredbe o ocenjevanju in urejanju hrupa v okolju. Prejšnji teden je bila zaključena javna obravnava uredbe, sedaj bo posredovana v medresorsko obravnavo. Za obravnavno na vladi bo predvidoma uredba pripravljena še ta mesec.

Rok za odgovor komisiji je v vseh treh primerih 28. marec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje