Evforični navijači v Stožicah: “Vrhunsko. Gremo v Nemčijo” (VIDEO)

Slovenija 20. Nov 202323:18 2 komentarja

Slovenska reprezentanca je na zadnji tekmi kvalifikacij v ljubljanskih Stožicah z 2:1 premagala Kazahstan in si po 24 letih zagotovila mesto na evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija. Veselje navijačev je bilo po spektakularni tekmi razumljivo evforično.

Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer spisala novo nogometno pravljico. Domača izbrana vrsta je na spektakularni tekmi v razprodanih ljubljanskih Stožicah in ob močnem navijanju navijačev ugnala Kazahstan in si tako zagotovila vstopnico za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje v Nemčiji. Gre za zgodovinsko zmago, saj bo Slovenija šele četrtič nastopila na velikem tekmovanju. Doslej je pod vodstvom Srečka Katanca igrala na evropskem prvenstvu 2000 in svetovnem prvenstvu 2002, pod vodstvom Matjaža Keka pa še na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južnoafriški republiki.

Cela Slovenija je dihala z nogometaši, še najbolj pa navijači na stadionu Stožice. Veselje ob zmagi je bilo na prizorišču razumljivo evforično. Utrip je preverila tudi ekipa N1 Slovenija. “Tekma je bila zelo živčna. Dolgo je bilo neodločeno. Gremo v Nemčijoooo,” po tekmi za N1 veselja ni skrival navijač in dodal: “Vzdušje v Stožicah je bilo fenomenalno, tudi kazahstanski navijači so bili vrhunski. Slovenci smo še enkrat dokazali, da ko gre za šport, znamo stopiti skupaj. Kapo dol vsem navijačem”.

Drugi navijač je prepoznal, da domača obramba ni pokazala zob. “Obramba je bila po pravici malo ‘švoh’, ampak fantje so se izkazali. Bo treba v Nemčijo. Bravo fantje, bravo ekipa in navijači. Super je bilo,” je dejal. Tudi tretji sogovornik je poudaril, da so domači nogometaši odigrali odlično tekmo. “Top. Vrhunsko. Gremo v Nemčijo. Malo je bilo živčnosti, ampak je na koncu vse tako kot mora biti. Bili smo na vseh tekmah tukaj, zdaj pa selitev naroda v Nemčijo,” je povedal.

Četrti navijač, ki je ravno praznoval rojstni dan, pa je za N1 poudaril, da je bila zmaga in uvrstitev na evropsko prvenstvo, najboljše darilo. “Slovenija gre naprej, prvič jo vidim v Evropi, odkar sem živ. Zgodovinsko. Cel čas sem bil na nogah. Vse, kar lahko rečem, je: Slovenija gre naprej!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje