Slovo od člana Dunking Devils: “Peter, brez tebe naša zgodba ne bo enaka”

Slovenija 18. Nov 202212:12

Člani akrobatske skupine Dunking Devils so se v spominskem posnetku in z ganljivim zapisom poslovili od 22-letnega Petra Kokalja, ki je po sobotnem padcu med treningom v ljubljanskem trampolinskem parku WOOP! zaradi hudih poškodb umrl v ponedeljek. V čustvenem zapisu so poudarili, da bo Peter vedno v njihovih srcih. Zahvalili so se mu za vse nastope, pogovore, nasmehe, potovanja, snemanja, savnice in dni, ki so jih skupaj preživeli v pisarni.

“Ni ga papirja, ki bi nam omogočil napisati vse o Petru, mladem možu z neskončno mislimi, idejami in srcem iz zlata. Bil je neverjetna oseba, ki je svoj pečat pustil na vseh, ki smo ga imeli srečo spoznati ali gledati TikToke, ki jih je ustvarjal. Zapustil nas je prezgodaj, star le 22 let, in to ravno takrat, ko je bil trdno na poti profesionalne rasti in na pragu številnih izjemnih priložnosti. Sredi pandemije, ko so ostali videli strah in ovire, je on videl navdih in priložnost. Za svoje platno si je izbral TikTok, platformo, ki mu je omogočila, da je svoje kreativne ideje in vrednote pošiljal v svet in na mobilne zaslone milijonov ljudi po celem svetu,” so se v ganljivem zapisu na družbenem omrežju Instagram od svojega člana in prijatelja poslovili v akrobatski skupini Dunking Devils.

V nadaljevanju so dodali še, da Petra pogrešajo in da brez njega svet in njihova zgodba ne bosta nikoli enaka. “Praznine, ki si jo pustil za seboj, ne bomo poskušali zapolniti, temveč v njej iskali moč in navdih. Dajemo ti besedo, da bodo tvoja energija, tvoje poslanstvo in tvoje vrednote živeli naprej skozi vse nas in vse tiste, ki te bodo skozi nas še spoznali. Hvala ti za vse, kar smo doživeli s teboj. Hvala za vse nastope, pogovore, nasmehe, potovanja, snemanja, savnice in dni, ki smo jih skupaj preživeli v pisarni. Z nami v srcu boš za vedno in skupaj bomo še naprej neverjetna ekipa, v kateri imamo vsi občutek, da nič ni nedosegljivo,” so zaključili.

Sporočilo so člani pospremili s spominskim posnetkom, v katerem so osvetlili Petrovo preteklo akrobatsko delo. Predsednik države Borut Pahor pa je na svojem Twitterju izrazil iskreno sožalje Petrovi družini in skupini Dunking Devils. “Petrova strast in nalezljiva vedrina ostaja večni navdih, po katerem se ga bomo vsi spominjali,” je zapisal.

Zanj je bil usoden sobotni trening

22-letni Peter Kokalj je umrl v ponedeljek v ljubljanskem kliničnem centru, in sicer zaradi posledic po padcu v trampolinskem parku WOOP. Kot smo poročali, se je huje poškodoval ob padcu, ko je skakal na delu parka, ki je namenjen profesionalcem. Po tragični nesreči je direktor trampolinskega centra WOOP! Miran Razoršek potrdil, da je bil v nesreči udeležen polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolin parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge.

Akrobat je po njegovih besedah napačno pristal v gimnastični jami s penami, in sicer “med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in treningom akrobatskih elementov”. Razoršek je ob smrti Kokalja sporočil, da ga je novica o smrti akrobata izjemno pretresla, saj je bil ljub član njihove skupnosti. Njegovi družini je izrekel sožalje.

Tudi na N1 smo imeli priložnost sodelovati s Petrom. Spoznali smo ga kot kreativnega, energičnega fanta, ki je zagotovo veliko obetal. Družini, prijateljem in njegovim sodelavcem izrekamo iskreno sožalje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.