Smeti po Tivoliju: največ odpadkov je med majem in septembrom

Slovenija 21. Avg 202212:25 > 12:47
smeti, tivoli
N1

Sprehajalci v zadnjem času v največjem ljubljanskem parku Tivoli pogosto videvajo polne smetnjake, odpadki pa so včasih raztreseni tudi po zelenicah, še posebej konec tedna. Temu prikimavajo komunalni delavci, ki dnevno pobirajo smeti in praznijo smetnjake. Več odpadkov opažajo med majem in septembrom, ko lepo vreme v park privablja tudi več obiskovalcev.

Komunalni delavci podjetja Voka Snaga v Tivoliju predvsem v poletnih mesecih pogosto naletijo na odpadke, včasih tudi raztresene po zelenici.

“V parku Tivoli dnevno pobiramo smeti in praznimo koše, medtem ob koncih tedna in praznikih ob glavnih poteh in po potrebi izvajamo intervencijsko čiščenje, na Rožniku pa pobiramo smeti in praznimo koše dvakrat tedensko, tudi tam po potrebi izvajamo intervencijsko čiščenje,” so zapisali v javnem podjetju Voka Snaga in dodali, da čistijo ročno, s pomočjo orodij in manjšimi vozili.

smeti, tivoli smeti, tivoli
N1
smeti, tivoli smeti, tivoli
N1
smeti, tivoli smeti, tivoli
N1
smeti, tivoli smeti, tivoli
N1

V podjetju opažajo, da je smeti v Tivoliju in na Rožniku več predvsem v poletnih mesecih, od maja do septembra, ko je tudi več obiskovalcev in turistov. “Struktura odpadkov v koših pa sicer bistveno ne odstopa v primerjavi z meseci z nižjo obiskanostjo,” so še pojasnili.

Na območju Tivolija in Rožnika letno zberejo okoli 35 ton odpadkov, ta podatek sicer velja za leto 2021, od tega je zbranih okoli kar 20 ton med majem in septembrom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.